Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva: Helsinkiläisen ostarin viereen pystytetty "nälkiintynyt" joulukuusi joutui ivan kohteeksi – pilkka loppui, kun rovasti ilmoitti hakevansa kuusen pois

Pihlajamäen ostoskeskuksen viereen pystytetty joulukuusesta kehkeytyi kuuma keskustelun aihe paikallisessa Facebook-ryhmässä.

7–8 metriä korkeaa kuusta kuvailtiin muun muassa laihaksi, riutuneeksi ja nälkiintyneen näköiseksi. Eräs kommentoija totesi puun olevan kuin laiha futari.

Myös kuusen koristelu herätti arvostelua. Valot olivat kuin kuuseen viskattuja, "sikin sokin" ja latvatähtikin repsotti. Koko "komeus" nökötti lautakehikossa, jonka painona oli kivenmurikoita.

Kuusen surkea olemus herätti myös hilpeyttä ja sympatiaa. Erään keskustelijan mielestä se kuvaa hyvin tätä aikaa. Toisen mielestä istuu hyvin lähiöön, jossa viereinen ostarikin on rempallaan ja toisinaan ohikulkijatkin.

Eräs kommentoi, että kuusi saa olla vinksallaan kuin ihmisen mielikin.

Kritiikkiä herätti myös närkästystä. Osa ihmetteli ainaista tarvetta valittaa, jopa kaikkien iloksi pystytetystä joulukuusesta.

Ivailevista kommenteista suivaantui myös kuusen pystyttämisen puuhamiehenä toiminut rovasti Jukka Holopainen.

Hän ehti jo ilmoittaa Facebook-ryhmässä, että kuusi haetaan pois, ettei kenelläkään tule paha mieli.

Samassa yhteydessä hän totesi, että kuusen on hankkinut seurakunta, sen ulkomuotoon ei voinut vaikuttaa.

Joukko Lions Clubin vapaaehtoisia taas hoiti kuusen pystytyksen ja koristelun ilman nosturia. Se jolla on nosturi, tulkoon asettelemaan valot paremmin, Holopainen totesi.

– Kyllähän se loukkasi, kun kuusen vuoksi on tehnyt paljon töitä ja mukana on vapaaehtoisia, Holopainen kertoo Helsingin Uutisille tiistaina.

Arvostelu tuntui pahalta, kun hän ja useat vapaaehtoiset olivat tehneet kuusen eteen niin paljon työtä pienellä budjetilla.

Holopainen oli muun muassa edellispäivänä hakenut Vihdistä havuja karun jalkarakennelman peitoksi. Painavat tukikivet oli kuskattu hautausmaalta.

– Ei se millään jeesusteipillä pysy pystyssä.

Mitä mieltä rovasti on itse lopputuloksesta?

– Se on tietystä kulmista tosi kaunis, mutta jostain kulmasta valot voisivat olla nätimmin. Siitä olen samaa mieltä arvostelijoiden kanssa.

Entä mitä kuuselle tapahtuu? Kaadetaanko se?

Rovasti kertoo valvoneensa viime yön kuusen vuoksi. Nyt kannustavat viestit nousevat päälimmäisenä mieleen. Laiha kuusi on myös tuonut uutta yhteisöllisyyttä.

Holopainen kertoo jutelleensa aamulla Lidliä rakentavan SSA:n työnjohtajan kanssa.

– He lupasivat nosturin lainaksi perjantaiaamuksi. Nyt saavat kaikki halukkaat tulla laittamaan valoja perjantaiaamuna kahdeksalta, Holopainen iloitsee.

Eräs rouva oli ehtinyt tilata Starankin paikalle, mutta kaupungintyöntekijöitä ei Holopaisen mukaan tarvita.

Latvatähti on tarkoitus tukea niin, ettei se roiku huterassa latvassa.

Holopainen kertoo puhuneensa kuusen toimittajan kanssa. Hän oli pahoitellut kuusen ulkomuotoa ja luvannut toimittaa uuden.

– Sanoin, että meillä on nyt niin kuuluisa kuusi, ettei oteta uutta vastaan.

Holopaisen mieltä ovat myös lämmittäneet kommentit, joiden mukaan Pihlajamäen joulukuuseksi sopii mainiosti kuusi, joka ei ole metsän komein.

– Täydellisyyttähän on vain kuvissa.