Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vastaamo-epäilty usutti jo teininä poliiseja FBI-agentin läheisten kotiin ja aiheutti lentokoneen välilaskun – Tuomio aleni hovissa

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta epäilty mies syyllistyi petoksiin ja tietomurtoihin jo alaikäisenä.

Tänään keskiviikkona Helsingin hovioikeus alensi hänen tuomiotaan vuonna 2014 tehdystä rikosvyyhdistä, jossa tuolloin 16–17-vuotias poika muun muassa sai yllytettyä muita soittamaan hätäpuheluita, joiden vuoksi amerikkalaisen FBI-agentin läheisten kotiin lähetettiin poliiseja, ja aiheutti American Airlinesin koneelle ylimääräisen välilaskun.

Amerikassa vuonna 2014 tehdyt rikokset johtivat tuomioon muun muassa petoksista ja törkeästä tietomurrosta, mutta hovioikeus alensi miehen saamaa tuomiota.

Alaikäinen espoolaishakkeri usutti poliiseja FBI-agentin vanhempien kotiin, viivästytti lentoa, kaappasi tietoturvayrityksen verkkosivut, aiheutti viihdeyhtiön johtajalle luottotietojen menetyksen – Käräjäoikeus tuomitsi muun muassa törkeästä petoksesta

HS: Teini-ikäinen espoolainen aiheutti perättömillä pommi-ilmoituksilla lentokoneen välilaskun Yhdysvalloissa

Hakkerin kohteena oli erityisesti Sony Online Entertainment -viihdeyhtiön tuolloinen toimitusjohtaja.

Kun johtaja oli kertonut Twitterissä olevansa lennolla, suomalaispoika oli urkkinut tietoonsa lennon numeron ja hakkeriryhmä oli tehnyt kyseiselle lennolle pommiuhkauksen. Tämän jälkeen suomalaispoika oli soittanut American Airlines -lentoyhtiölle kohteensa nimissä väittäen, että tämä ei ollut itse lennolla itse, ja viitannut pommiuhkaukseen.

Lentoyhtiön oli ohjattava Dallasista San Diegoon matkalla ollut kone Phoenixin lentokentälle ja kohteena ollut johtaja oli otettu kuulusteluihin.

Suomalaispoika oli myös urkkinut amerikkalaisjohtajan salasanat tämän henkilötietoja suojaavalta tietoturvayhtiöltä. Saatuaan salasanat käsiinsä poika levitti miehen henkilötietoja verkossa. Uhri menetti tapauksen vuoksi luottotietonsa.

Alkuvuodesta 2014 nuori mies soitti ja yllytti muitakin soittamaan Amerikkaan hätäpuheluita, joissa uhattiin muun muassa räjäyttää kohteena ollut koti. Puheluiden seurauksena hätäkeskus lähetti poliisipartion kahteen kotiin.

Uhreina olivat hakkeriryhmän rikoksia tutkineen FBI-agentin vanhemmat ja setä.

Valtava määrä suomalaisia tehnyt rikosilmoituksen Vastaamon tietomurrosta – 25-vuotias mies vangittu poissaolevana

Vastaamon tietomurtojen esitutkinta on valmis: Kolme henkilöä syyteharkintaan

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi suomalaishakkerin muun muassa petoksista ja törkeästä tietomurrosta.

Helsingin hovioikeus kuitenkin katsoi, että teinipojan toimet eivät täyttäneet törkeän tietomurron tunnusmerkkejä. Perusmuotoinen tietomurto oli ehtinyt vanhentua, joten syyte hylättiin. Petostuomiot hovioikeus kuitenkin piti voimassa.

Miehen tuomio aleni vuoden ehdollisesta ja 100 päiväsakosta 10 kuukaudeksi ehdollista vankeutta ja 80 päiväsakoksi.

Sekä käräjäoikeus että hovioikeus ottivat rangaistusta mitatessaan huomioon oikeudenkäynnin viivästymisen.

Suomalaishakkeri on tuomittu jo vuonna 2015 kahden vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen samankaltaisista, vuonna 2013 tehdyistä rikoksista.

Nykyään 25-vuotias mies on Euroopan etsityimpien rikollisten listalla.

KRP huolissaan uudesta ilmiöstä: Rikolliset hyödyntäneet jo 100 Vastaamo-uhrin tietoja "raukkamaisissa rikoksissa" – Tästäkin syystä rikosilmoitus on tärkeä

Yle: Poliisi hukkasi Vastaamo-rikosilmoituksia eikä kertonut siitä – Vahingonkorvaukseen oikeuttavan lomakkeen täyttänyt vain joka kymmenes uhri

Oikeus sinetöi Vastaamon konkurssin – Terapioiden tarkoitus jatkua Vervessä keskeytyksettä

Jättimäisen tietomurron kohteeksi joutunut Vastaamo on haettu konkurssiin

Poliisi muistuttaa: Vastaamon tietokannan lataaminen verkosta voi olla rikos – Poliisi ei kaipaa kuvakaappauksia

Yle: Jopa 32 000 Vastaamon potilaan tiedot ilmestyivät taas verkkoon

Uusi tieto: Vastaamon potilastiedot olivat verkossa ilman suojausta toista vuotta – Nykyinen omistaja hakee kaupan purkua