Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

STT: Koiran rekisteröinti voi maksaa ensi vuonna 10 euroa – paperisella lomakkeella tuplasti enemmän

STT kertoo, että koirien rekisteröinti voi maksaa ensi vuonna kymmenen euroa. Asiaa on esitetty vuonna 2023 voimaan astuvaan koirarekisteriin.

Esitetty kymmenen euron maksu koskee erikseen jokaista rekisteröitävää koiraa ja niiden sähköistä rekisteröintiä. Paperisella lomakkeella hinta on puolet kalliimpi: jos rekisteröinnin tekee paperilomakkeella, esitetty maksu on 19 euroa koiralta.

Ruokaviraston ylläpitämä koirarekisteri astuu voimaan tammikuussa. Rekisteriin on määrä jatkossa kirjata kaikkien Suomessa vakituisesti oleskelevien koirien tunniste- ja haltijatiedot.

Koirien rekisteröintihinnat perustuvat ministeriön valmistelemaan Ruokaviraston maksuasetukseen. Asetusta ei ole vielä hyväksytty. Esitys on kerännyt kritiikkiä muun muassa siksi, että koiranomistajat kokevat että heidän täytyy nyt rekisteröidä koiransa toistamiseen: Kennelliiton ylläpitämässä rekisterissä on jo puoli miljoonaa koiraa.

– Korostan, että nämä maksut eivät ole varmoja ennen kuin asetukseen on saatu allekirjoitus, topputtelee STT:lle erityisasiantuntija Anssi Welling maa- ja metsätalousministeriöstä.

– Ymmärtääkseni maksuasetus on kuitenkin todella pitkällä ja menossa tällaisena läpi.

Wellingin mukaan asetuksessa esitetyt koirien rekisteröintihinnat ovat Ruokaviraston esittämiä.

Uutista päivitetty kello 13.27: Otsikkoa muokattu, otettu pois "jos menee läpi"-fraasi.