Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Poistotekstiilien keräykseen tuotiin "epähygieenisiä" vaatteita, joten vastaanotto Sortti-asemilla loppuu – Uusi keräyspiste avautuu lähelle kantakaupunkia

HSY lopettaa poistotekstiilin vastaanottamisen Sortti-asemillaan vuoden lopussa. Asemille tänä vuonna tuotujen tekstiilien laatu ja jalostuskelpoisuus ovat laskeneet huomattavasti. Myös keräysmäärät ovat vähentyneet.

– Lajittelemattomuuden ja epähygieenisyyden vuoksi suurin osa Sortti-asemien keräämästä tekstiilistä on valitettavasti päätynyt sekajätteeseen, kertoo HSY:n käyttöpäällikkö Marjut Mäntynen.

Keräystoiminta jatkuu asiakastoiveiden mukaisesti helpommin saavutettavissa paikoissa.

Maksuton poistotekstiilikeräys jatkuu Helsingissä Hertsin, Kampin ja Kaaren kauppakeskuksissa, keskustan ja Itiksen Stockmannilla sekä Kanneltalossa Kannelmäessä.

Kanneltalon keräyspiste avattiin syyskuun lopulla, koska lähistöllä sijaitsevan Kauppakeskus Kaaren keräyskapasiteetti on usein loppunut kesken.

Uusi keräyspiste aukeaa tammikuussa Kyläsaaren Kierrätyskeskuksessa.

Poistotekstiilin keräyksellä pyritään pidentämään tekstiilien elinkaarta sekä vähentämään sekajätteen määrää. Risainenkin vaate tai kangas kelpaa jatkojalostukseen kunhan se on puhdas, kuiva ja hajuton.

Kaikki puhtaat ja ehjät tekstiilituotteet, jotka kelpaavat sellaisenaan uudelleenkäyttöön voi myydä kirpputorilla tai lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöille ja muihin tekstiilikeräyksiin.

Poistotekstiilien keräykseen kelpaavat kuivat, käyttökelvottomat vaatteet sekä kodintekstiilit. Tekstiilit pitää pakata tiiviisti muovipusseihin tai -säkkeihin, likaantumisen ja kastumisen ehkäisemiseksi.

HSY:n poistotekstiilin keräyspisteisiin oli lokakuun loppuun mennessä tuotu tänä vuonna 217 800 kiloa tekstiilejä.

Määrä vastaa noin 1,5 miljoonaa t-paitaa.