Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL muuttaa käytäntöä: Koronakuolemat tilastoidaan nyt kuolinsyyn perusteella

Koronakuolemien raportointi perustuu puolestaan vastedes kuolemansyihin, ei tartunnan ja kuoleman ajalliseen yhteyteen. Asiasta tiedottaa THL.

Torstaista alkaen koronaviruksen sairaalahoitoa koskeva tieto haetaan diagnoosikoodeja käyttäen terveydenhuollon hoitoilmoitusrekisteri Hilmosta. Aiemmin sairaanhoidon kuormitusta on seurattu sairaanhoitopiirien täyttämän viikoittaisen kyselyn perusteella.

Tähän asti käytetyssä kyselyssä on pyydetty erottamaan sairaalassa olevista koronan vuoksi ja koronan kanssa olevat potilaat. Arviot ovat vaihdelleen alueellisesti, ja osa sairaanhoitopiireistä ei ole pystynyt jakamaan potilaita ryhmiin. Hoitoilmoitusrekisteristä saatavat tiedot ovat todennettavissa, yhdisteltävissä ja tarkistettavissa takautuvasti.

– Diagnoositietoa käytettäessä koronan kanssa tai koronan vuoksi -määrittely on maantieteellisesti yhdenmukaista, automatisoitua, jatkuvatoimista ja aina hoitavan lääkärin määrittelyihin pohjautuvaa, kertoo THL:n ylilääkäri Tuija Leino tiedotteessa.