Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi tutkimus: Valtaosa suomalaisista pitää rokottamista tärkeänä

Peräti 96 prosenttia suomalaisista pitää rokottamista tärkeänä vakavien sairauksien estämisessä. Rokottamista pidetään erityisen tärkeänä korkeakoulutettujen keskuudessa. Asiasta kertoo Lääketietokeskus tiedotteessaan.

Kyseessä on Lääketietokeskuksen tilaama kyselytutkimus, jonka avulla selvitettiin suomalaisten mielipiteitä rokotuksiin ja rokottautumiseen liittyvistä aiheista.

Viidennes suomalaisista ei kuitenkaan tiedä, mitä rokotuksia tulisi olla otettuna tai mitä suositellaan otettavaksi. Tutkimuksen perusteella tietoisuus tarpeellisista rokotuksista vaikuttaisi kasvavan iän myötä.

Rokottamisen tärkeyttä korostavia oli suhteellisesti eniten juuri 50–79-vuotiaiden keskuudessa.

Tietämys siitä, mistä ajantasaiset rokotustiedot voi tarkistaa, on kasvanut. Kyselytutkimuksen mukaan enää 18 prosenttia suomalaisista ei tiedä, mistä tiedot voi tarkistaa. Vuonna 2020 vastaava luku oli 35 prosenttia.

Yli yhdeksän kymmenestä haluaisi saada muistutuksen, kun on aika ottaa tehosterokote. Selvästi suurin osa haluaisi saada muistutuksen tekstiviestillä.

Kyselytutkimus tehtiin 23. toukokuuta–1. kesäkuuta osana Taloustutkimuksen Telebus-puhelinhaastattelukierroksia, ja siihen haastateltiin yhteensä 1 002 15–79-vuotiasta suomalaista.