Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joutuiko kesällä kadonnut Katja Miinalainen, 28, henkirikoksen uhriksi? – poliisi julkaisi kuvan teosta epäillystä Mika Moringista, 51, ja autosta

Helsingin poliisi tutkii epäiltyä henkirikosta ja pyytää edelleen havaintoja kadonneesta nuoresta naisesta, Katja Miinalaisesta, 28, josta poliisi toivoi silminnäkijävihjeitä jo aiemmin.

Miinalaisen epäillään joutuneen henkirikoksen uhriksi. Epäilty rikos tapahtui elokuun puolivälin jälkeen.

Helsingin poliisi tiedotti kadonneesta Miinalaisesta 5. lokakuuta. Tuolloin poliisi kertoi, että kadonnut henkilö oli nähty viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta.

Epäilty oli tuolloin ottanut Miinalaisen kyytiin. He ovat ajelleet ja leiriytyneet Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Epäilty ja asianomistaja ovat liikkuneet syrjäisillä alueilla.

– Pyydämme Katja Miinalaisesta silminnäkijähavaintoja erityisesti edellä mainituilta alueilta 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta tiedotteessa.

Miinalainen on 165 senttimetriä pitkä ja painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Helsingin poliisi epäilee esitutkinnassa olevasta henkirikoksesta 51-vuotiasta Mika Moringia. Epäilty on saattanut käyttää muitakin nimiä.

Poliisi julkaisee epäillyn nimen ja kuvan sekä kuvia hänen autostaan, koska se on välttämätöntä rikoksen selvittämiseksi.

Käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina 2. joulukuuta.

Poliisi epäilee, että mies on saattanut kohdistaa poliisin mukaan väkivalta- ja seksuaalirikoksia muihinkin naisiin ja rohkaisee mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä.

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, kertoo poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta.

Itä-Suomen poliisi epäilee, että henkirikoksesta epäilty mies liittyy myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan tapaukseen.

Moring on retkien aikana poliisin tietojen mukaan pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia ja saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.

Tyypillistä on ollut, että epäilty on ottanut naisia kyytiin ja esimerkiksi leiriytynyt heidän kanssaan. Retket ovat suuntautuneet ympäri Suomen.

Havainnot ja vihjeet voi lähettää osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.