Espoon kaupungin ateriapalvelun tuotekehittäjä Ville Kivinen on vauhdissa taas.
Viime jouluna Kivinen keksi joulun herkkupöytään cookien, jossa käytettiin Fazerin vihreitä kuulia.
Tänä jouluna Kivisen keittiössä on syntynyt uusi brownie-resepti, jossa hyödynnetään pistaasipähkinää ja karpaloita.
Tuloksen luvataan olevan suussasulava suklaaleivos, joka kuorrutetaan vielä makealla kinuskilla. Reseptin näet alta.
Kivisen viimevuotisen cookie-reseptin löydät puolestaan täältä.
Pohja:
180 g ohuita piparkakkuja
75 g voita
Taikina:
160 g voita
4 dl sokeria
60 g kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
250 g suolattuja, kuorellisia pistaaseja (145 g kuorittuna)
100 g kuivattuja karpaloita
125 g tummaa suklaata
Kinuski:
1 dl sokeria
0,25 dl vettä
1 dl kuohukermaa
suolaa
voita
Päälle:
Piparimurua
Toimintaohjeet
Sulata voi, murskaa piparit. Lisää voi piparimurun joukkoon. Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele muruseos pohjalle.
Sulata voi. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään. Lisää voisula ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää kananmunat yksitellen taikinaan, vatkaa tasaiseksi.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Kuori pistaasit ja rouhi suklaa. Sekoita pistaasit, karpalot ja suklaa taikinaan kauhalla.
Lisää taikina murupohjan päälle.
Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kiertoilmauunissa 150 astetta.
Lämmitä vettä ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä sekoittamatta, kunnes sokeri sulaa eli kunnes liemi on kirkasta. Keitä seosta, kunnes se ruskistuu. Älä sekoita.
Lisää kerma ja sekoita. Keitä noin 5 minuuttia.
Lisää voi ja suola.
Kaada kinuski kakun päälle ja lisää piparimuru.