Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kohta tulee kiire! – HS: Kolmen hyvinvointi­alueen tieto­järjestelmät ovat täysin kesken Uudellamaalla

Uudenmaan hyvinvointialueista kolmella tietojärjestelmät ovat pahasti kesken alle kuukausi ennen uudistusta. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtaja Timo Aronkytö arvioi lehdelle, että palkanmaksussa tulee varmasti ongelmia.

– Olemme varautuneet siihen, että puuttuvia palkkoja maksetaan pikana vaikka kerran päivässä, kertoo Aronkytö Helsingin Sanomille.

Hänen mukaansa valmistautuminen alle kuukauden päästä voimaan tulevaan sote-uudistukseen on kuitenkin hallinnassa.

Aronkytö sanoo, että järjestelmää pystyttävä CGI on ratkonut muutamassa viikossa ongelmia kovalla tahdilla. Asialla on kuitenkin myös varjopuolensa: toisia ongelmia ratkoessa on löytynyt uusia ratkottavaksi.

– Vielä hetki sitten sillä puolella oli paljon punaisia lippuja. Nyt monta ongelmaa on ratkaistu, mutta samalla olemme löytäneet uusia, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Uudistus on aiheuttanut haasteita muutenkin pääkaupunkiseudulla. Länsiväylä uutisoi tammikuussa 2022 uudistukseen liittyneistä rahoitusvaikeuksista.

Helmikuussa 2022 Länsiväylä uutisoi, että hallitus joutuu ottamaan lisävelkaa 547 miljoonaa euroa. Tuota summaa käytettiin muun muassa hyvinvointialueiden ICT-kuluihin.