Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuomaan markkinoiden ensimmäisellä viikolla 150 00 kävijää – rahaa myös ukrainalaisille

Senaatintorille poikkeusvuosien jälkeen palanneilla Tuomaan markkinoilla kävi ensimmäisen viikon aikana lähes 150 000 kävijää.

Torstaihin 22. joulukuuta kestäville kolmeviikkoisille markkinoille odotetaan yhteensä yli 350 000 kävijää.

Tänä vuonna paikalla on yli 100 myyjää eli käsityöläisiä ja pientuottajia, jotka myyvät vastuullisesti tuotettuja lahja- ja ruokatuotteita.

Tori on tänä vuonna jaettu teemoitettujen lahjakujien lisäksi myös kahteen ruokatuotteita tarjoavaan herkku- ja ravintolapihaan eli alueisiin, joissa tuotteita voi nauttia paikan päällä.

Ruoka- ja juomatarjonnan kärkituote on tänäkin vuonna riisipuuro. Ensimmäisen viikon aikana Pop up Cafe Mama Nikolas myi markkinoilla toista tuhatta puuroannosta.

Joulukuun 15. päivään asti joulutorilla on myös Ukrainalaisten Yhdistys Suomessa ry, joka myy ukrainalaisten tuottajien käsitöitä ja matkamuistoja. Myyntituotoilla kerätään rahaa humanitaariseen apuun Ukrainassa.

– Olemme tulleet markkinoille myymään Suomessa tehtyjä ukrainalaisia perinnetuotteita. Haluamme omasta puolestamme auttaa viimeiset yhdeksän kuukautta kriisissä ollutta kotimaatamme myyntituottojen kautta, toteavat pienyrittäjät Oksana Mykhailuniv ja Petro Veretilnyk tiedotteessa.

Perheen pienimmille on tänäkin vuonna torin sydämenä toimiva perinteinen hevoskaruselli.

Tuomaan markkinat on auki maanantaista torstaihin ja sunnuntaina kello 11–19 sekä perjantaina ja lauantaina kello 11–20. Lucian päivän iltana eli tiistaina 13. joulukuuta kulkue lähtee torilta. Markkinoille on vapaa pääsy.