Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi ja pelastuslaitos varautuvat illan lumimyrskyyn – Näin toimit, jos joudut lumen keskellä onnettomuuteen

Uudenmaan alueen poliisi ja pelastuslaitokset ovat varautuneet siihen, että maanantai-iltana eteläiseen Suomeen saapuva runsas lumirintama voi aiheuttaa vaikeuksia liikenteessä.

Esimerkiksi Helsingin kaupungin pelastuslaitos arvioi, että illalla on luvassa runsasta lumentuloa ja puuskissa jopa 20 m/s tuulta.

– Varoitamme huonosta ajokelistä ja kehotamme välttämään tarpeetonta liikkumista ulkona. Mikäli olet liikenteessä, varmista riittävät ajovalot ja pidä turvaväli ja oikea tilannenopeus, kertoo Helsingin pelastuslaitos Twitterissä.

Se on varautunut talvimyrskyyn ja pelastustoimintaan korottamalla valmiutta ja lisäresurssein. Myös kaupungissa toimivia sopimuspalokuntia ja niiden pelastysyksiköitä on hälytetty varikkovalmiuteen. Pelastuslaitos tiedottaa tilanteen kehittymisestä illan aikana.

Myös Länsi-Uudenmaan poliisi arvioi, että liikennekeli on alueella lumen vuoksi erittäin haastava. Poliisi kehottaa tienkäyttäjiä mukauttamaan ajotapansa olosuhteisiin.

Poliisi neuvoo, että jos onnettomuus sattuu, autoilijan tulee huolehtia omasta ja muiden turvallisuudesta ja hälyttää apua numerosta 112.