Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Moringista tullut poliisille muutamia yhteydenottoja – "On erittäin tärkeää tavoittaa mahdolliset muut uhrit"

Helsingin poliisi on saanut muutamia yhteydenottoja liittyen perjantaina julkaisuihin tietoihin henkirikosepäilystä, kertoo rikostarkastaja Jari Koski.

Poliisi kertoi perjantaina epäilevänsä, että helsinkiläinen Mika Moring, 51, olisi syyllistynyt henkirikokseen.

Moringin epäillään liittyvän sekä Katja Miinalaisen että Saara Arvan katoamiseen.

Mies on ollut vangittuna 2. joulukuuta alkaen. Hän on kiistänyt syyllisyytensä.

28-vuotias Katja Miinalainen on nähty viimeksi Salon Kiikalassa 14. elokuuta 2022. Moring on tuolloin ottanut naisen autonsa kyytiinsä.

He ovat ajelleet ja leiriytyneet Tammelassa, Keski-Suomessa ja Lapissa. Epäilty ja asianomistaja ovat liikkuneet syrjäisillä alueilla.

Helsingin poliisi tiedotti kadonneesta Miinalaisesta 5. lokakuuta.

Itä-Suomen poliisi epäilee, että Moring liittyy myös syksyllä 2019 kadonneen 35-vuotiaan Saara Arvan tapaukseen.

Iltalehden mukaan Arva lähti Moringin kanssa niin sanotulle road tripille ja katosi.

Kaksikko liikkui etenkin Pohjois-Savon alueella. Ruumista ei ole löytynyt, mutta poliisi uskoo naisen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Helsingin poliisi epäilee, että mies on saattanut kohdistaa väkivalta- ja seksuaalirikoksia muihinkin naisiin ja rohkaisee mahdollisia muita uhreja ottamaan yhteyttä.

– Epäilty on tutkimustemme perusteella ajeluttanut useita naisia ympäri Suomen eri aikoina. Poliisi on identifioinut Moringin matkassa olleita naisia, jotka ovat kertoneet epäillyn heihin kohdistamasta väkivallasta. Uskomme, että tällaisia henkilöitä on ollut vuosien saatossa enemmänkin kuin on poliisin tiedossa. On erittäin tärkeää tavoittaa muut mahdolliset uhrit, kertoo poliisin tiedotteessa tutkinnanjohtaja Mari Päivärinta.

Päivärinta kertoi maanantaina tulleessa tiedotteessa, että tutkinta tällaisissa tapauksissa vie vähintään kuukausia. Niukkaa tiedotuslinjaa poliisi perustelee sillä, että laajempi asioista kertominen voisi vaarantaa tutkinnan.

Moring on retkien aikana poliisin tietojen mukaan pahoinpidellyt kyydissä olleita naisia ja saattanut kohdistaa heihin myös seksuaalista väkivaltaa.

Iltalehden tietojen mukaan molemmat kadonneet naiset asuivat helsinkiläisissä päihdekuntoutujien asumisyksiköissä.

Heillä on molemmilla päihde- ja rikostaustaa.

Lehden mukaan Moring on asunut jo pitkään Viikin Latokartanossa sijaitsevassa Helsingin kaupungin vuokrakerrostalossa.

Epäilty on saattanut käyttää muitakin nimiä.

Iltalehden mukaan Moringia syytetään kahdesta raiskauksesta, joihin molempiin liittyy vapaudenriistoa. Tapaukset tulivat käräjäoikeuteen vireille kesällä. Näillä rikoksilla on kaksi eri uhria.

Poliisi pyytää yleisöltä ja mahdollisilta muilta uhreilta yhteydenottoja.

Poliisi pyytää edelleen havaintoja syyskuussa kadonneeksi ilmoitetusta Katja Miinalaisesta erityisesti edellä mainituilta alueilta 14. elokuuta jälkeiseltä ajalta.

Miinalainen on 165 senttimetriä pitkä, ja hän painaa noin 50 kiloa. Hänellä on pitkät, tummat ja suorat hiukset sekä siniset silmät. Häneltä saattaa puuttua hammas ylhäältä edestä tai vasemmasta kulmasta.

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista ja vihjeistä osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.