Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin kaupunki palkkaa kaksi uutta johtajaa – "Pääsee todella uudistamaan ja luomaan uutta"

Aiemmin virat oli yhdistetty yhdeksi.

Helsinki palkkaa kaksi uutta johtajaa, työllisyysjohtajan sekä maahanmuuttojohtajan.

Aiemmin tehtävät olivat samalla henkilöllä, mutta kaupungin työllisyys- ja maahanmuuttojohtaja Ilkka Haahtela siirtyi tänä syksynä Maahanmuuttoviraston ylijohtajaksi.

Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva kertoo, että työmäärän vuoksi tehtävät olisi jossain vaiheessa joka tapauksessa eriytetty toisistaan, mutta nyt Haahtelan vaihdettua toiselle työnantajalle oli sopiva hetki.

– Työllisyyden kuntakokeilu on itsessään jo tosi iso tehtävä yhdelle johtajalle, ja kunnan osuus työllisyyden hoidossa kasvaa koko ajan. Painoarvoltaan tehtävä on kansallisestikin merkittävä, Rinkineva toteaa.

Tulevan maahanmuuttojohtajan työnä on Rinkinevan mukaan paitsi huolehtia Helsingin maahanmuuttoasioista ja maahanmuuttajien kotouttamisesta, myös keskittyä työperäisen maahanmuuton lisäämiseen, kansainvälisten osaajien houkutteluun ja heidän asettautumispalveluihinsa.

Asettautumispalveluilla tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että tänne muuttaville perheille on tarjolla riittävästi englanninkielisiä päivähoito- ja koulupaikkoja.

Maahanmuuttajajohtaja työskentelee Business Helsingin uusissa tiloissa Kampin Kansakoulukadulla.

Helsingin palkanmaksusotkujen juurisyy löytyi – näin ongelmat aiotaan selättää

Molempien tehtäviin on jo tullut hakemuksia, mutta Rinkineva ei ota kantaa määriin, koska hakuaika jatkuu vielä. Hän uskoo kiinnostusta uusiin johtajanpesteihin riittävän.

Esimerkiksi työllisyysjohtajan tehtävä on Rinkinevan mukaan aitiopaikka kehittää työllisyyspalveluita.

– Työllisyysasiat siirtyvät kokonaan kunnille 2025, joten tässä pääsee todella uudistamaan ja luomaan uutta palvelukokonaisuutta.

TE-palvelujen siirto kunnille on yksi hallituksen keinoista parantaa työllisyyttä, palvelut halutaan tuoda lähemmäs niiden asiakkaita.

Palvelussuhteet kaupungin maahanmuutto- sekä työllisyysjohtajien virkoihin alkavat 1. maaliskuuta.

Näin Helsingin seudun johtajat tienasivat – Varakkaimmilla yli 200 000 euron vuositulot

HS: Palkkakriisistä vastuun ottanut johtaja sai ylimääräisen bonuksen

Yhä useampi työllistää itsensä – Aurora Airaskorpi, 36, vaihtoi johtajan paikan yrittäjyyteen: "Halusin toteuttaa kaikkia intohimojani"

Tiina, 53, oli juuri aloittamassa työt Kustaankartanon seniorikeskuksessa, mutta tämä syy sai perumaan ne – "Luulin, että Helsingissä on hoitajapula"

Nyt se sanotaan Helsingissä suoraan: Osalla ei ole taloudellista motivaatiota mennä töihin – "Pieni joukko ihmisiä, joilla ei ole muuta tavoitetta kuin työttömyysturvan saaminen"

Pilaavatko 0,00 euron palkkakuitit ja hoitajakriisi Helsingin maineen? Pormestari: ”Ei ole varaa menettää osaajia"