Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsinki peittyi lumeen – Katso HU:n valokuvaajan upeat otokset myräkän keskeltä

Maanantain lumimyräkkä toi runsaasti lisää lunta Helsinkiin. Helsingin Uutisten valokuvaaja Päivi Tuovinen kuvasi maanantai-iltana talvista kaupunkimaisemaa.

Helsingin pelastuslaitos tiedotti maanantai-iltana, että pahemmilta onnettomuuksilta vältyttiin. Ajokeli on jatkunut erittäin huonona tiistaina ja pelastusalan toimijat peräänkuuluttavat edelleen malttia liikenteeseen.

Useita raitiovaunuvuoroja on tiistaina peruttu.

Bussit olivat ongelmissa ainakin Laajasalossa, jossa linja 84 oli ainakin puoleen päivään asti poikkeusreitillä sääolojen takia. Liikenne oli jumiutunut puolilta päivin myös Herttoniemessä Hertsin kohdalla.

A- ja K-lähijunien liikennettä on harvennettu myös tiistaina.

Kaisaniemen mittauspisteellä lumen syvyys on tällä hetkellä 33 senttimetriä. Lisää lunta on luvassa ennusteen mukaan jo torstaina.

Pihalumia ei saa kasata tielle tai puistoihin, tiedotti Helsingin kaupunki tiistaina.

Kantakaupungissa kiinteistöt vastaavat myös jalkakäytävien talvikunnossapidosta.

– Kiinteistöt ovat paikoin kasanneet pihalumiaan korkeiksi kasoiksi kaduille kaupungin poiskuljetettavaksi esimerkiksi pyöräteille tai suojateiden eteen näkemäesteiksi. Tämä lisää kaupungin työtaakkaa ja viivästyttää aurausta, sanoo tiedotteessa katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Katutilan käyttö on mahdollista ainoastaan lyhytaikaista kasaamista varten, jos kasaa ei mahdu tekemään piha-alueelle. Lumi tulee kuljettaa pois saman tien.

Helsingin kantakaupungissa kiinteistön vastuulla on lisäksi jalkakäytävien auraus, hiekoitus ja lumen poisvienti kiinteistön kohdalta. Samoin kantakaupungissa kiinteistön vastuulla on poistaa ajoradalta jalkakäytävän viereen auratut lumivallit ja kuljettaa ne kaupungin lumenvastaanottopaikoille.

Kaupunki auraa katuja hoitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Asuntokadut ovat vuorossa pää- ja joukkoliikennekatujen jälkeen.

Runsas lumentulo on ruuhkauttaa kaupunkiympäristön asiakaspalvelua. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian.

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voi jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta.

Palautteen jättäminen ei nopeuta auran saapumista asuntokadulle, vaan kadut hoidetaan ennalta määritellyn hoitoluokituksen mukaisesti.