Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittaja käveli sisään Helsinki-halliin – tältä areenalla näyttää nyt

Ovet olivat auki entiselleHartwall-areenalle.

Yllätys on melkoinen. Heti ensimmäinen Helsinki-hallin yläkannen ovi on auki. Sen takaa paljastuu käytävä, jota pitkin pääsee muun muassa parkkihalliin ja hisseihin.

Useassa kerroksessa kulkeva käytävä on kylmä, mutta ympäristö tihkuu jäänhohtoista glamouria: edessä näkyy Jokereiden, tunnetun samppanjamerkin ja vip-ravintoloiden logoja. Hallin entisen pääsponsorin Hartwallin tunnukset on peitetty.

Areena on ollut pois käytöstä siitä lähtien, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan viime keväänä. Ostajia hallille olisi, mutta pakotteet ovat toistaiseksi estäneet kaupat venäläisten omistajien kanssa. HU:n toimittaja päätti ottaa selvää, onko autiona pidetyssä hallissa mitään toimintaa.

Valot syttyvät hissiin, ja pian eteen aukeaa reitti hallin sisäpihalle. Samalla hetkellä nopean näköinen luksusauto kiihdyttää ulos pihalla olevan rakennuksen edestä. Siinä toimii Jokereiden toimisto ja talotekniikkaan keskittynyt yritys. Jokereiden toimisto jää pimeäksi.

Sisäpihalta on suora näköyhteys areenan pyhimpään, eli jääkiekkokaukaloon, jossa Jokerit pelasi viimeiseksi jääneen KHL-ottelunsa tammikuussa. Hallissa on kirkkaat valot. Keskellä kaukaloa puuhataan jotain. Näyttää rakennustelineiltä tai rullakoilta.

Paikalle yllättäen tullut toimittaja heilauttaa kättään sisälle oleville ihmisille. Vastauksena on ystävällinen vilkutus. Oven avaa Helsinki-hallin työntekijäksi esittäytyvä mies. Hän kertoo, että pysäköintihalli on normaalisti käytössä, mutta ei valota areenan toimintaa enempää ja sulkee oven.

Vuorokauden ympäri auki olevaa pysäköintihallia käytettiin ainakin Messukeskuksen joulukuisten koiramessujen aikaan. Viime viikon maanantaina sisällä oli vain muutama auto.

Matka jatkuu kohti hallin toista toimistosiipeä, jossa toimii Suomen Jääkiekkoliitto. Toimittaja toivotetaan tervetulleeksi. Normaalisti paikalla on kymmeniä työntekijöitä, mutta itsenäisyyspäivän aattona oli hiljaista. Henkilökunta esittelee tiloja, joissa toimii myös ravintola-alan yritys. Paikkoja saa katsella rauhassa.

Osaan hallin ravintoloista näkee esteettä. Konjakkilasit kiiltävät, keittiön kattilat ovat ojennuksessa ja maksupääte valmiina tiskillä. Näyttäisi siltä, että tarjoilun voisi aloittaa lähes samana päivänä. Jääkiekkoliiton työntekijän mukaan ravintoloissa ei ole ollut kuitenkaan mitään tapahtumia viime talven jälkeen. Osa saleista on nyt varastoina. Yhdestä nurkasta pilkistää leijonamaskotin pää.

Helsinki-hallin toimitusjohtaja Kimmo Kivisilta ei vastaa Helsingin Uutisten haastattelupyyntöön. Viime keväänä hän kertoi HU:lle, että areenan yhteydessä toimiva harjoitushalli voidaan palauttaa käyttöön tänä talvena, jos seurat tekevät jäävarauksia.

Ainakaan Jokereiden juniorijoukkueet eivät ole harjoitushallia käyttäneet, eikä kaukalossa ole seuran mukaan tällä hetkellä jäätä. Harjoitushallin ovi pysyy visusti kiinni toimittajalta.

Yle kertoi marraskuussa, että hallin omistajat ovat maksaneet puolet ensi vuoden tonttivuokrista. Summa on noin 360 000 euroa vuodessa, Yle kertoo.

Iltalehden mukaan hallin pankkitilillä olisi rahaa 7,5 miljoonaa euroa. Tieto kerrottiin marraskuussa yhtiökokouksessa.

Suomen Jääkiekkoliitto omistaa toimistosiipensä itse. HU:lle kerrotaan, että liiton toiminta Ilmalassa jatkuu normaalisti.