Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaikkien verokortit vuodelle 2023 ovat nyt valmiina – Muista nämä vinkit, jos muutat tulorajaa

Kaikkien verokortit vuodelle 2023 ovat nyt tutkittavissa OmaVero-palvelussa. Niille, jotka saavat vielä paperista veropostia, verokortti tulee postissa tammikuun puoliväliin mennessä.

Verohallinto kertoo asiasta tiedotteessaan.

Ensi vuoden verokortista kannattaa tarkistaa tuloraja ja jos tuloja on verokortille merkattu liikaa tai liian vähän, kannattaa tehdä uusi verokortti OmaVerossa. Tammikuussa käy vielä vuoden 2022 verokortti, ja vuoden 2023 verokortit otetaan käyttöön helmikuun alussa.

Ensi vuoden veroprosentti perustuu vuoden 2021 tuloihin ja vähennyksiin. Jos asiakas on vuoden 2022 aikana tehnyt uuden verokortin, vuoden 2023 verokortin perusteena käytetään sen tietoja.

− Arvioimme verokortin tulorajan aikaisempien tulojen mukaan. Jos siis esimerkiksi työtilanne on muuttunut, myös tulorajaa pitää todennäköisesti muuttaa. Kun tilaa uuden verokortin oikeilla tiedoilla, tuloraja ei vuoden aikana ylity eikä tuloja veroteta korkeammalla lisäprosentilla, kertoo ylitarkastaja Heikki Koskela Verohallinnon tiedotteessa.

Koskela muistuttaa, että verokortin tuloraja kattaa 11 kuukautta eli ajanjakson 1.2.−31.12.2023.

− Tammikuussa käytetään vielä edellisen vuoden verokorttia. Koska verokortti tulee voimaan vasta helmikuun alussa, sillä näkyvään tulorajaan lasketaan tulot helmikuun alusta joulukuun loppuun, lomarahat mukaan lukien. Tämä kannattaa muistaa, kun verokortin tulorajaa tarkistaa, Koskela sanoo.

Poikkeuksena ovat verokortit, joihin asiakas on itse tehnyt muutoksia joulukuun aikana. Ne ovat voimassa heti vuoden alusta lähtien ja tuloraja määräytyy asiakkaan ilmoittamien tulojen mukaan.

Osalle asiakkaista ensi vuoden tulojen arvioiminen voi olla vaikeaa esimerkiksi siksi, että työt ovat epäsäännöllisiä. Silloin tulojen määrästä kannattaa tehdä mahdollisimman hyvä arvio, ja tilata tarvittaessa OmaVerossa uusi verokortti.