Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Husin päivystyskriisi: Apulaispormestari Sazonov kutsuu sote-johdon hätäistuntoon maanantaina – "Herättää vakavaa huolta"

Sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.) kutsuu Husin ja pääkaupunkiseudun sote-johdon käsittelemään päivystysten kriisiä. Sazonov kertoo, että kokous pidetään maanantaina.

Kokouksessa Hus sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit esittelevät omat suunnitelmansa siitä, miten ne voivat auttaa tilanteen ratkaisussa.

Helsingin Uutiset kertoi tiistaina, että Husin yhteispäivystykset ovat ruuhkautuneet pahoin.

Potilaat eivät pääse päivystyspoliklinikoilta eteenpäin jatkohoitoon. Yhteispäivystyksissä hoidetaan vain äkillisesti sairastuneet ja sellaiset kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joiden hoito ei voi odottaa oman terveysaseman avautumista.

– Päivystysten tilanne herättää vakavaa huolta. Erityisen suuri huoli on nyt, kun vuodenvaihde ja juhlapyhät lähestyvät. Päivystykset ovat Husin vastuulla ja hoidossa oleva kokonaisuus. Tilanteella on kuitenkin yhteys kaupunkien ja hyvinvointialueiden työhön – ja vakava vaikutus asukkaisiimme, Sazonov sanoo tiedotteessa.

Sazonov sanoo, että päivystysten tilanne on ollut ollut jo pidempään haastava, eikä kestävää ratkaisua ole löytynyt.

– Päivystysten kyky palvella pääkaupunkiseudun asukkaita tulee turvata kaikissa oloissa.