Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kadonneiden naisten tappajaksi epäillyllä Mika Moringilla on pitkä rikoshistoria – IS: Pahoinpiteli uhriaan kuumalla juotoskolvilla

Kahden kadonneen naisen tapoista epäillyn Mika Moringin rikoshistoria yltää 2000-luvun alkuvuosiin asti. Ilta-Sanomat on selvittänyt, että miehen väkivaltainen käytös naisia kohtaan on ollut pitkäaikaista ja laadultaan erittäin raakaa.

2000-luvun alkuvuosina Moring piinasi yhtä uhriaan siinä määrin, että nainen haki tälle lähestymiskiellon. He olivat alkaneet seurustella vuonna 2003. Erään käräjätuomion mukaan Moring oli pahoinpidellyt naista repimällä tätä hiuksista, lyömällä useita kertoja kasvoihin ja potkimalla maassa maannutta naista muun muassa takaraivoon.

Pahoinpitely oli jatkunut samana päivänä. Moring oli polttanut naista kuumalla juotoskolvilla olkapäähän. Tästä seurauksena uhrille aiheutui parikymmentä senttiä pitkä märkivä palohaava olkapäähän sekä mustelmia ja haavoja kasvoihin. Teon seurauksena uhrille jäi pysyvä kosmeettinen haitta.

Asiakirjoista selviää Ilta-Sanomien mukaan, että saman loppuvuoden aikana naisen lääkärikäynnit olivat muuttuneet mahdottomiksi, sillä Moring tunki niille mukaan. Tästä syystä nainen oli joutunut valehtelemaan vammojensa alkusyyn, vaikka ne olivat Moringin aiheuttamia.

Lopulta nainen oli ilmoittanut Moringille, ettei halua olla tämän kanssa enää tekemisissä.

– Sä kuolet, Moring oli vastannut tekstiviestissään naiselle.

Moring määrättiin lopulta vuoden mittaiseen lähestymiskieltoon.

Tällä hetkellä Moringia epäillään kahden kadonneen naisen tapoista. Moring on ollut vangittuna 2. joulukuuta asti. Asiakokonaisuuden esitutkinta on kesken.

Uutista päivitetty 10.34: Täsmennetty, että Moring vangittiin 2. joulukuuta ja on edelleen vangittuna.