Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katujen auraus edelleen kesken poikkeuksellisen kovan lumipyryn jäljiltä

Kaupunki on tilannut lisää koneita siivoamaan katuja lumesta.

–  Katujen lumitilat ovat täynnä ja lunta pitää kiireesti kuljettaa pois kaduilta ennen uutta pyryä. Tätä varten on tilattu lisää koneita, kertoo katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller kaupungin tiedotteessa.

Koko kaupungin kunnossapitokalusto siivoaa parhaillaan alkuviikon lumipyryn jälkiä.

Normaalisti käytössä on yhteensä noin 300 yksikköä kuorma-autoja, monitoimikoneita, pyöräkuormaajia, kunnossapito- ja ympäristönhoitokoneita sekä traktoreita ja tiehöyliä.

Apuja tarvitaan etenkin lumen kuljettamiseen, sillä iso osa kalustosta on edelleen kiinni katujen aurauksessa.

Alkuviikon poikkeuksellisen voimakkaan lumipyryn takia etenkin asuntokatujen aurauksessa on viivettä.

Normaalien talviolosuhteiden mukaiset toimenpideajat eivät ole voimassa, tiedotteessa todetaan.

Mikäli uusi lumipyry alkaa, asuntokatujen auraus jää kesken ja aurat palaavat pää- ja joukkoliikennekaduille.

Poikkeusoloissa myös esimerkiksi kadun toisen puolen jalkakäytäviä jätetään tarkoituksella auraamatta töiden nopeuttamiseksi.

Lumi vaikeuttaa myös pysäköintiä kaduilla. Kaupunki valmistelee Hietalahdentorin ottamista väliaikaisesti asukaspysäköinnin käyttöön.

Helsingissä on joulukuun puoliväliin mennessä ajettu lumenvastaanottopaikolle 1477 kuormaa lunta ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Kuluvan kuukauden lumikuormat on käytännössä ajettu kuuden viimeisen päivän aikana. Lumisen tammikuun 2022 aikana lunta ajettiin yhteensä 2045 kuormaa.

Tilapäiset lumenvastaanottopaikat on avattu Haagan eritasoliittymään sekä Mäntymäen kentälle ja uusia vastaanottopaikkoja avataan myöhemmin.

Myös Hernesaaren merivastaanottopaikka on jouduttu ottamaan ympärivuorokautiseen käyttöön kolmen vuorokauden ajaksi.

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu on ruuhkautunut lumipalautteista. Asukkailta pyydetään kärsivällisyyttä, sillä kaikki kadut puhdistetaan työsuunnitelman ja sään mukaan mahdollisimman pian. 

Katujen ja muiden väylien talvikunnossapidosta voit jättää palautetta Helsingin kaupungin verkkosivujen kautta. Palautteen jättäminen ei nopeuta auran saapumista asuntokadulle runsaan lumisateen aikana, vaan kadut hoidetaan ennalta määritellyn hoitoluokituksen mukaisesti.