Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Innostaisiko kallis sähkö lataamaan älylaitteita ilmaiseksi? Helsingin bussikatoksiin saatetaan asentaa pistokkeita

Bussikatoksiin voi Helsingissä tulla erillisiä puhelinten ja älylaitteiden latauspisteitä. Nykyisillä sähkön hinnoilla ajatus voisi hyvinkin innostaa monia lataamaan kännykkäänsä katoksen alla bussia odotellessa – ilmaiseksi.

Kaupunki otti asiaan kantaa liittyen valtuutettu Pekka Saurin (vihr.) tekemään valtuustoaloitteeseen, jossa korostetaan erityisesti nuorten tarvetta ladata ulkona liikkuessaan puhelimiaan ja saada tarvittaessa yhteyttä kotiin ja vanhempiinsa.

– Nuori voi tarvita puhelinta myös joukkoliikennelipun hankkimiseen. Yhä useammissa joukkoliikennevälineissä on tarjolla latauspisteitä, mutta lippu pitää hankkia ennen matkan alkamista, aloitteessa muistutetaan.

Älylaite on päässyt monessa kodissa pomon asemaan – näin lukijat kommentoivat omaa älylaitteiden käyttöään

Kaupunkiympäristölautakunnan hyväksymässä vastauksessa todetaan, että pistokkeiden asentamista saatetaan hyvinkin alkaa tutkia.

– Seuraavassa pysäkkikatoskilpailutuksessa voidaan yhteistyössä kaupunkiliikenteen kanssa tutkia, onko katoksiin mahdollista lisätä latauspisteitä. Katoksissa on soveltuva kattopinta aurinkopaneeleille.

– Tälläkin hetkellä 17 katosta on sähköistetty pelkillä aurinkokennoilla.

Helsingissä on aiemmin kokeilty aurinkopaneelipenkkejä latauspisteineen, mutta kokeilua ei jatkettu ilkivallan ja teknisten ongelmien vuoksi.

Myös pysäkkikatokset Helsingissä ovat toistuvasti olleet ilkivallan kohteina.

Liukuportaita suljetaan useilla metroasemilla Helsingissä – syynä sähkönsäästö

Lausunnossa muistutetaan, että ulkotilaan yleiseen käyttöön tarkoitettuja sähköpisteitä toteutettaessa on korostettava sähköturvallisuutta, ilkivallankestävyyttä ja toimintavarmuutta Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa.

– Lisäksi kalusteiden tulee olla kaupunkikuvallisesti korkealuokkaisia ja noudattaa Helsingin kaupunkitilaohjetta, lausunnossa todetaan.

Helsingissä on aiemmin asennettu pistokkeita myös metroasemille.

Lue: 17 metroasemalle asennetaan tänä vuonna puhelimien latauspaikat – Kompassitorin pisteestä tullut hyvää palautetta

Kaupunkiympäristölautakunta antoi tällä viikolla lausunnon kaupunginhallitukselle Saurin valtuustoaloitteesta, joka koski puhelinten ja älylaitteiden latauspisteitä. Aloitteen on allekirjoittanut 33 valtuutettua.