Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Neljäs Redin tornitalo harjakorkeudessa, asuntojen keskikoko 40,5 neliötä – Tältä näyttää kohun nostattanut pyöreä pilari

Valmistumassa olevassa Visiossa on sama pilarilaattarakenne, josta HU kertoi viime viikolla.

Kalasataman neljäs tornitalo Visio on saavuttanut harjakorkeutensa. Tiistain lumimyräkässä asennettiin ylimmän kerroksen julkisivua lähes sadan metrin korkeudessa.

Alimmissa kerroksissa huoneistojen väliseinät olivat jo paikoillaan ja valmiina moduuleina tuodut kylpyhuoneet purettu paketeistaan.

98 metriä korkeassa rakennuksessa on 24 kerrosta. Se on ja tulee myös jäämään SRV:n Kalasatamaan rakentamista tornitaloista matalimmaksi.

Rakennuksen on määrä valmistua tammikuussa 2024.

Tornitaloon tulee 240 vuokra-asuntoa. Asuntojen keskikoko on 40,5 neliötä.

Noin puolet asunnoista on yksiöitä, vajaa kolmannes asunnoista on kaksioita ja noin neljännes 3-4 huoneen perheasuntoja. Isoimmat asunnot ovat 73,5 neliötä.

Tornitalon arvioitu asukasmäärä on noin 360.

SRV:n korkeanrakentamisen yksikönjohtaja Kai Remmler toteaa asuntojen olevan kooltaan pieniä, mutta se mahdollistaa rakentamisen kannattavuuden ja sen, että asunnot menevät myös vuokralle.

– Vaikka neliöt ovat pienet, ikkunoista avautuvista maisemista ja alapuolella olevista palveluista saa vastinetta.

Hän toteaa, että tällaista kysyntää vuokramarkkinoilla tuntuu olevan. Syksyllä valmistuneesta kolmannesta tornitalosta Lumo One:sta viimeisenä vuokralle menivät isoimmat asunnot.

Tornitalojen pilarirakenteet ovat herättäneet ihmetystä. Helsingin Uutiset kertoi, kuinka vasta suunnittelupöydällä olevan, SRV:n viidennen asuintornitalon asunnoissa kantavia pilarirakenteita jää keskelle asuntoja (HU 9.12.). Esimerkiksi 52,5-neliöistä asuntoa halkoo uusimmassa tornissa peräti kolme pylvästä.

Järeä tolppa keskellä makuuhuonetta ihmetyttää – SRV puolustaa 27-kerroksisen tornitalon suunnittelua: "Pilarien sijainnit asunnoissa on tarkkaan harkittu"

Vastaava pilarilaattarakenne on myös Visiossa. Pilarit sijoittuvat asuntojen väliseiniin tehden mutkan seinään sekä rakennuksen nurkkahuoneistoihin. Vajaan 55 neliön kolmiossa kantava pilari on pienen makuuhuoneen nurkassa.

Remmler puolustaa rakennetta muun muassa sillä, että tornin on pysyttävä pystyssä. Pilarirakenne ja kevyet väliseinät mahdollistaa myös rakennuksen muunneltavuuden. Omistusasuntojen Majakassa ja Loistossa rakenne on erilainen.

Parvekkeita tai viherhuoneita Vision asuntoihin ei tule. Kapeat tuuletusikkunat avautuvat sisäänpäin ylhäältä.

Rakennuksen katolle tulee yhteiset sauna-, terassi- ja oleskelutilat.

Alimpaan kerrokseen tulee tilat päiväkodille. Päiväkodin piha-alue tulee tornitalojen väliin jäävälle kannelle eli brygalle.

Kasvu haastaa Helsingin itselleen asettamat etapit – Liikennettä pitää rajoittaa radikaalisti, jos ilmastotavoitteisiin halutaan päästä, toteaa asiantuntija

SRV:n Kalasataman tornitalojen kokonaisuuteen kuuluu kaikkiaan kahdeksan rakennusta. 134 metriä korkea Majakka valmistui vuonna 2019 ja Loisto vuonna 2021. Kuluneen syksyn aikana valmistui Lumo One, joka on Kojamon vuokrakohde.

Rakenteilla olevan Vision SRV myi viime joulukuussa saksalaiselle kiinteistövarainhoitaja Patrizialle.

Viides asuinkerrostalo sai marraskuussa kaupungilta rakennusluvan. Sen rakentamisesta SRV ei ole vielä tehnyt päätöstä.

Rakennusluvan on saanut myös toimistotorni Horisontti.

Tässä on Helsingin kaunein silta: "Suorastaan houkuttelee kävelemään yli" – HU:n äänestys oli äärimmäisen tiukka

Tämä ilmiö houkuttaa nyt väkeä takaisin kauppakeskuksiin – Sofia, 22, saapui varta vasten: "Uniikkeja ja tarkasti valittuja"