Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helen tarjoaa nyt hintarajoitteista sähkösopimusta määräajalle – "Luonnollisesti tämä ei ole Helenille taloudellisesti kannattava ratkaisu"

Suomen ja Euroopan energiamarkkinoilla on tällä hetkellä kaksi erittäin suurta haastetta. Sähkön hinta on epätavallisen korkealla ja sähkön riittävyys on koetuksella.

Helen kertoo tiedotteessa, että näistä syistä johtuen energiayhtiö on päättänyt lanseerata ensi vuoden alussa asiakkailleen uuden määräaikaisen, hintarajoitteisen tuotteen perushinnalla 20 c/kWh.

Näin paljon pelikoneet ja isot televisiot syövät sähköä netin kanssa – teräväpiirtoleffan katsominen vastaa saunan lämmittämistä

Uusi tuote kannustaa asiakasta säästämään sähköä kohdistamalla sähkönkulutustaan vuorokauden edullisimmille tunneille. Tämän lisäksi peruskulutuksen energianhinta on rajattu merkittävästi viime aikojen markkinahintaa alemmas.

– Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia ratkaisuj. Kannustamme ihmisiä fiksuun ja tehokkaaseen energiankäyttöön, jotta välttyisimme sähköpulatilanteelta, sanoo Helen Oy:n myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Anu-Elina Hintsa tiedotteessa.

Sähkö maksaa 20 c/kWh ja tämän päälle tulee vähennys tai lisäys riippuen miten oman kulutuksen ajoittaa.

Kiinteistöliitolta 6000 e/vuosi -laskelma Helenin hinnankorotuksista –  "Voi johtaa vakavaraisenkin taloyhtiön haastavaan tilanteeseen"

Mikäli asiakas kuluttaa suhteessa enemmän vuorokauden halpoina tunteina, hän hyötyy alempana hintana.

Mikäli asiakas kuluttaa kalliina tunteina, hinta on hiukan suurempi. Tyypillisesti tällä joustolla voi vaikuttaa omaan hintaan Helenin mukaan plus/miinus 5 senttiä per kilowattitunti.

Tuote on saatavilla ainoastaan Helenin asiakkaille. Tällä tarkoitetaan Helenin toimitusvelvollisuuden piirissä olevia asiakkaita (kuluttajat ja yritykset) sekä Helenin nykyisiä jakeluverkon ulkopuolisia kuluttaja-asiakkaita.

Tuote on ostettavissa vain digitaalisesti. Tuote on määräaikainen 6 kuukauden sopimuksella, ja sen voi ostaa vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana eli viimeistään 31.3.2023.

Helen arvioi tuotteen jatkoa määräaikaisuuden päättyessä.

– Ymmärrämme asiakkaidemme huolen sähkön korkeasta ja arvaamattomasta hinnasta ja haluamme tarjota heille vakautta energiakriisissä. Luonnollisesti tämä ei ole taloudellisesti kannattava ratkaisu Helenille ja tulee vaikuttamaan merkittävästi koko yhtiön kannattavuuteen, sanoo Hintsa.

Helsingin Uutiset kertoi aiemmin, että Helenin liikevoitto kasvoi merkittävästi heinä–syyskuussa.

Etkö pysty maksamaan sähkölaskua? Toimi näin – "Olemme varautuneet, että tänä talvena maksujärjestelyjen tarve kasvaa"

Helen pidättää oikeuden muuttaa tuotteen ehtoja, mikäli Suomen valtion suunnittelemat toimenpiteet korkeiden sähkön hintojen helpottamiseksi korvaavat tai ovat ristiriidassa tämän Helenin tuotteen kanssa.

Näillä 3 keinolla sähkön hintaa voitaisiin asiantuntijan mukaan suitsia – "Sähkö on tyyristä, koska kallein tarjous voittaa"

Innostaisiko kallis sähkö lataamaan älylaitteita ilmaiseksi? Helsingin bussikatoksiin saatetaan asentaa pistokkeita

Selvitys: Rikkaat käyttävät Suomessa sähköä jopa viisi kertaa enemmän kuin köyhät

Liukuportaita suljetaan useilla metroasemilla Helsingissä – syynä sähkönsäästö