Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ullanlinnan henkirikosta tutkitaan tappona

Helsingin poliisi jatkaa edelleen epäillyn henkirikoksen tutkintaa, jonka epäillään tapahtuneen yksityisasunnossa Ullanlinnassa viikonloppuna. Kyseinen asunto on uhrin ja epäillyn yhteinen koti. Epäilty on syntynyt vuonna 1974 ja uhri vuonna 1975.

Tapauksen selvittäminen alkoi, kun uhrista tehtiin katoamisilmoitus poliisille perjantaina päivällä 16. joulukuuta.

Tapauksen tämänhetkinen rikosnimike on tappo. Rikosnimike on valittu niiden tietojen perusteella, joita poliisilla on tässä vaiheessa tapauksesta.

Poliisi ei pysty edelleenkään avaamaan julkisuuteen uusia yksityiskohtia tapauksesta. Toistaiseksi ei ole mahdollista ottaa kantaa esimerkiksi henkirikoksen tarkkaan tekoaikaan, tekotapaan tai motiiviin. Poliisi jatkaa edellä mainittujen asioiden selvittämistä.

– Kyseessä on erittäin vakavan rikosepäilyn esitutkinta. Ymmärrämme, että tapaus herättää paljon mielenkiintoa ja huolta kansalaisissa. Toistaiseksi emme pysty kuitenkaan käsittelemään tapauksen yksityiskohtia julkisuudessa, koska se voisi vaarantaa esitutkinnan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Jari Koski.

Henkirikoksesta epäiltyä miestä esitetään vangittavaksi mahdollisesti tiistaina 20. joulukuuta. Poliisi ei ole vielä kuulustellut häntä. Mies on ammatiltaan psykiatri.

Muita tapaukseen liittyviä henkilöitä on kuultu.