Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käräjäoikeus vapautti Mika Moringin – poliisi pidätti sen jälkeen toisen rikosepäilyn johdosta

Helsingin poliisi tiedotti 9. ja 12. joulukuuta epäillystä henkirikoksesta ja pyysi vihjeitä epäillyn Mika Moringin sekä kadonneen Katja Miinalaisen liikkeistä. Lisäksi Moringin epäillään liittyvän 2019 kadonneen Saara Arvan tapaukseen.

Epäilty on ollut vangittuna. Hänet vapautettiin tänään 19. joulukuuta käräjäoikeuden päätöksellä. Poliisi ei ota kantaa käräjäoikeuden päätökseen eikä kommentoi sitä.

Moring oli aiemmin noin puoli vuotta vangittuna, kun häntä epäiltiin Saara Arvan katoamiseen liittyen.

Käräjäoikeuden päätöksen jälkeen epäilty on pidätetty toisen rikosepäilyn johdosta. Esitutkinta tämän rikosepäilyn osalta on alkuvaiheessa eikä sitä kommentoida.

Pidätys voi kestää maksimissaan neljä vuorokautta eli 96 tuntia. Viimeistään tämän ajan kuluttua pidätetty on joko vapautettava tai vangittava.

– Henkirikoksen esitutkinta jatkuu kuten tähänkin asti. Poliisilla ei ole tässä vaiheessa muita uusia tietoja, joita voitaisiin kertoa julkisuuteen, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta.