Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtioneuvosto: Koronarokotteita luovutetaan yksityiseen terveydenhuoltoon – yhtä asiaa Krista Kiuru pahoittelee

Valtioneuvosto on päättänyt, että koronarokotteita luovutetaan yksityisille terveydenhuollon toimijoille. Päätöksen tavoitteena on, että rokotteita voisivat saada myös muut kuin vakavan koronan riskiryhmään kuuluvat.

Syksyn ja talven tehosterokotuksia tarjotaan viranomaissuosituksesta tai ilman suositusta kahdessakymmenessä EU-maassa kaikille yli 18-vuotiaille, sekä yhdessä maassa kaikille yli 30-vuotiaille. Suomessa tehosterokotusta tarjotaan julkisessa terveydenhuollossa maksutta lähinnä vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluville henkilöille THL:n suosituksen mukaisesti.

– Suomeen on saatu huomattava määrä rokotteita, joten niitä riittää myös muille kuin vain riskiryhmiin kuuluville. Luovutuksen avulla halutaan parantaa rokotteiden saatavuutta kautta maan niin, että jokaisella yli 18-vuotiaalla olisi mahdollisuus halutessaan saada tehosterokote, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Ministeri Kiuru kertoi ministeriön järjestämässä tiedotustilaisuudessa, että neuvottelut koronarokotteiden tarjoamisesta yksityisille toimijoille aloitettiin marraskuussa.

Yhtä asiaa ministeri Kiuru myös pahoittelee. Se liittyy turhan verkkaisesti tapahtuneeseen päätöksentekoon. Ministeri kertoi olevansa iloinen, että koronarokotteiden tehosteannosteiden ottaminen mahdollistuu päätöksen myötä 18 vuotta täyttäneille, mutta harmittelee, että päätös asiasta syntyi vasta nyt.