Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sote-uudistus ei tuo muutoksia HUSin päivystysten toimintaan

Potilaiden hoito jatkuu kuten aikaisemminkin HUSin palveluissa vuodenvaihteen sote-uudistuksen jälkeen, tiedottaa HUS. Ajanvaraukset ovat voimassa sovitusti.

Sote-uudistus ei vaikuta HUSin yhteispäivystysten toimintaan.

Yhteispäivystyksissä hoidetaan vain äkillisesti sairastuneet ja sellaiset kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joiden hoito ei voi odottaa oman terveysaseman avautumista.

Tyypillisiä oireita, joiden vuoksi tulee hakeutua kiireellisesti hoitoon ovat esimerkiksi voimakas rintakipu, halvausoireet, kiireelliset mielenterveyden ongelmat, runsas verenvuoto, isot vammat, hengitysvaikeudet, äkillisesti alkanut kova päänsärky tai vatsakipu.

Lapsella tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi hengitysvaikeus, kuume alle kolmen kuukauden ikäisellä lapsella, yleistilan alentuminen infektiosairauden vuoksi, epäily tuoreesta diabeteksesta tai pitkittynyt kouristuskohtaus, epäily murtumasta tai muusta vakavasta vammasta.

Päivystykseen hakeutuvan kannattaa soittaa ensin Päivystysapu 116117 -palvelunumeroon, jossa sairaanhoitajat tekevät hoidon tarpeen arvion ja neuvovat oikeaan hoitopaikkaan hakeutumisessa tai antavat itsehoito-ohjeet oireen hoitamiseen.

Synnytystoiminta jatkuu vuodenvaihteen jälkeen kuten aikaisemminkin.

Synnytykset hoidetaan Naistenklinikalla sekä Espoon, Hyvinkään ja Lohjan sairaaloissa.

Alkuraskauden päivystykset ovat Naistenklinikalla sekä Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon sairaaloissa ja loppuraskauden päivystykset Naistenklinikalla sekä Espoon, Hyvinkään, Lohjan ja Porvoon sairaaloissa. Porvoossa päivystys on kello 8–15.

Vuodenvaihde vaikuttaa kuvantamis- ja laboratoriotoimipisteiden aukioloihin. Ajantasaiset tiedot löydät HUSin verkkosivuilta.