Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kollegoitaan tv:ssä tylyttänyt "pahiskokki" avasi ravintolan Helsingin trendialueelle – tällaista ruokaa se tarjoaa

Kansainvälisen uran tehnyt kokki Sauli Kemppainen on avannut Vallilan Konepajalle uuden Atelier 7 -ravintolan. Se sijaitsee MTV:n uusien toimitilojen vieressä.

Ravintola tarjoilee arkisin lounasta, jonka suunnittelussa on huomioitu myös vegaanista ruokaa suosivat asiakkaat.

– Lounasaikaan tarjolla on runsaasti vaihtoehtoja sekä nopean lounaan tarvitsijoille että pidemmän kaavan mukaan nautiskelijoille. Illallisella keskitymme olennaiseen: laadukkaisiin, aitoihin, maanläheisiin ja luonnonmukaisiin raaka-aineisiin ja vahvoihin makuihin, Kemppainen sanoo tiedotteessa.

Kemppainen lupaa, että ravintolassa esimerkiksi porkkana maistuu porkkanalta.

– Käytämme kaiken ammattitaitomme siihen, että maku on mahdollisimman intensiivinen ja syvä. Lautasellasi voi olla vain kaksi raaka-ainetta, mutta niissä on enemmän makua kuin pystyt kuvittelemaan, Kemppainen sanoo.

Signature-menu on hummeripohjainen.

– Käytämme menuun yhden kokonaisen hummerin, joka maistuu alkupalasta jälkiruokaan asti eikä taatusti jätä ketään kylmäksi. Uuden vuoden aatoksi olemme kehittäneet oman spesiaalin viiden ruokalajin menuun juhlaan sopivine juomineen. Uuden vuoden menussa maistuu hummerin lisäksi muun muassa poro ja punajuuri, kampela ja tryffeli sekä pistaasi ja suklaa.

Kemppainen tunnetaan suositun Hell's Kitchen -realityn suomalaisena "pahiskokkina", joka tylytti ohjelmaan osalistuneita ammattikokkeja tarvittaessa kovinkin sanoin. Tyyli oli samanlainen kuin ohjelman alkuperäisellä isännällä Gordon Ramsaylla. Kauhukeittiötä esitettiin Suomessa vuonna 2013.

Saksalaiselle Die Quadriga -ravintolalle Kemppainen toi Michelin-tähden vuoden 2009. Ennen Helsinkiin paluutaan Kemppainen veti berliiniläistä Savu-ravintolaa. Helsingissä on luotsannut myös Bad-ravintoloita.

Atelier7:n ravintoloitsija on Kanresta Oy, jonka muita ravintoloita ovat muun muassa Ravintola Töölö, Musiikkimuseo Fame ja Kaivopihan Helsinger.