Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kovaääninenkään puolustaminen ei pelastanut Tuulan viinapulloja: tuliaiset jäivät Tukholmaan – IL: "Oltiin kuin sikalauma"

Suomalaiset turistit joutuivat erikoisen tilanteen eteen Tukholman lentokentällä, kun lomalaiset olivat palaamassa Norwegian Holidaysin järjestämältä lomalta Turkin Alanyasta. Matka kulki molempiin suuntiin Tukholman kautta.

Tuula Hakala kertoo Iltalehdelle tuliaispullojen karusta kohtalosta. Hakala jatkoi matkaansa Suomeen, mutta pullot jäivät Tukholman tullihenkilöille. Lomalta kotiin viemisiksi Hakala oli ostanut Antalyan lentokentän tax-free-myymälästä pullon bourbonia ja lentokoneesta vielä kaksi pulloa lisää alkoholijuomia.

Tukholmassa ongelmat alkoivat tuliaisten suhteen. Läpivalaisulaatikko alkoi kiinnostaa tullimiehiä.

– En edes kerinnyt kasseille, kun ne oli revitty auki ja viinapullot olivat lattialla. Kukaan ei kysynyt kenen kassi on kyseessä. Ne vain avattiin ja pullot kerättiin pois.

Hakala antoi asiaan liittyen välittömän palautteen.

– Sanoin, ettei meillä ole mitään ylimääräistä, eikä näitä voi ottaa pois. Kun korotin ääntä, uhkailtiin vartijoilla, joita tulikin paikalle hetken päästä lisää, Hakala kertoo Iltalehdelle.

Syyksi ratkaisulle kerrottiin väärä paketointitapa. Hakala huomauttaa, että matkustaja ei voi tietää miten ostokset tulisi pakata tai sinetöidä.

– Ei ihmisiä näin käsitellä! Oltiin kuin sikalauma, se oli ihan hirveää!

Samassa tilanteessa olivat Hakalan mukaan useat matkustajat.

Iltalehden sähköpostitse tavoittama Norwegianin viestintävastaava Andreas Hjørnholm toteaa, että lentohenkilökunnalla on tapahtunut ”valitettava virhe”. Koska lomalaisten matka jatkui vielä Helsinkiin, olisi henkilökunnan kuulunut luovuttaa tuotteet asiakkaalle sinetöityyn pussiin pakattuna.

– Näin ei kuitenkaan tapahtunut ja olemme syvästi pahoillamme harmista, joka matkustajalle on koitunut.

Norwegian aikoo olla vielä yhteydessä Hakalaan asiasta.