Helsingin Uutiset julkaisee joulunpyhinä uudelleen vuoden luetuimpia juttuja. Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 27.5.2022.
Timo Aalto, 30, tuli töihin tammikuussa ja samassa hänestä tuntui siltä kuin vettä olisi kaadettu niskaan. Ja siitä oli varsin kirjaimellisesti myös kyse.
The Bull and the Firm -ravintolan yläkerrassa oli tapahtunut vesivahinko. Vettä tippui alas ravintolan keittiöön.
– Tulimme töihin ja olimme, että hetkinen: nyt jostain tulee vettä.
Siitä alkoi Aallon sanoin kolmen kuukauden ”kuivausrumba”. Ovet oli pakko laittaa kiinni.
Vesivahingon aluksi yritysten osakkaat olivat toiveikkaita, että remontti kestäisi vain kuukauden. Äkkiä selvisi, että siinä menisi pidempään.
– Tuli se kyllä shokkina. Työntekijät olivat isoin huolemme, että miten he pärjäävät ja tulevatko takaisin. Aika raskasta aikaa se oli, turha sitä on kierrellä.
– Sitäkin siistimmältä tuntuu nyt olla auki. Olemme saaneet alkuvuoden pois alta ja pääsemme keskittymään tähän hommaan.
Tilanteen teki tukalammaksi vielä se, että takana oli lähes kaksi vuotta koronarajoituksia. Tosin olosuhteet huomioiden viimeiset kaksi vuotta ovat olleet hyviä.
– Korona ei ihan samalla tavalla kopsahtanut meille, koska emme ole yhtä riippuvaisia yritysasiakkaista tai turismista kuin keskustan paikat.
Ravintola avasi ovensa uudestaan Kulmavuorenkadulla toukokuussa. Samassa kuussa ravintola valittiin Suomen 50 parhaan ravintolan listalle.
Lisäksi yritys perusti aiemmin keväällä muutaman korttelin päähän uuden The Firm -cocktailbaarin Pääskynrinteeseen.
– Sitä koskien nimet olivat jo paperissa ennen vesivahinkoa.
Paikalla sijaitsi aikaisemmin Pääsky pub, joka oli esiintynyt julkisuudessa varsin kielteisessä valossa: poliisipartio havaitsi pubissa 17 alaikäistä asiakasta vuonna 2014. Pääsky Pubin jälkeen paikalla oli Sepia Pub.
– The Bull and the Firm on muovautunut enemmän ruokaravintolaksi, jossa on vahva cocktail-lista. Halusimme palvella myös porukkaa, jotka haluavat käydä vain juomilla.
– Kalliosta puuttuu selkeä cocktail-baari, vaikka puhumme todella tiheästi asutusta alueesta, jossa on tietoisia kuluttajia.
Konsepti ammentaa eurooppalaisista suurkaupungeista.
– Kun miettii vaikka Pariisia, niin siellä on ravintolan päämaja ja sitten sisarravintola siinä vieressä. Olin juuri siellä käymässä ja niitä on todella paljon.
– Sama konsepti on nyt meilläkin. Tänne voi tulla syömään ja kun varaus loppuu, voi jatkaa matkaa cocktailille. Tai sitten aloittaa juomalla ja tulla syömään tänne.