Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorisotyöntekijät huomasivat kaupungilla huolestuttavan ilmiön – "Toivomme, että lapset viettävät uudenvuoden vanhempiensa kanssa"

Jalkautuva nuorisotyö toimii Helsingissä tehostetusti uudenvuodenaattona.

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat pääsääntöisesti lähiöissä, kauppakeskuksissa ja asemilla sekä muilla nuorten suosimilla ajanviettopaikoilla, mutta lisäksi esimerkiksi Kansalaistorin ympäristöön on keskitetty resursseja uudenvuoden tapahtuman ajaksi.

Jalkautuminen alkaa noin kello 15 noin 40 nuoriso-ohjaajan voimin ja jatkuu tarpeen mukaan niin kauan kuin nuoria on liikkeellä.

Nuoriso-ohjaajat kohtaavat nuoria, kyselevät kuulumisia ja ohjaavat tarvittaessa avun piiriin.

Nuorisopalveluissa on kiinnitetty huomiota siihen, että yhä nuoremmat liikkuvat yksin kaupungilla.

– Lapset eivät kuulu yksinään kaupungille. Toivomme että lapset viettävät uuttavuotta vanhempien kanssa, ja nuorilla on kotiintuloajat, ja vanhemmat tietävät missä nuoret liikkuvat ja kenen kanssa, sanovat jalkautuvaa nuorisotyötä uutena vuotena koordinoivat nuorisopalveluiden toiminnanjohtajat Minna Sirviö ja Pirjo Huuhtiainen tiedotteessa.

– Viestimme nuorille on, että kavereista tulee pitää huolta. Erityisesti kehotamme varovaisuuteen rakettien kanssa, jotta tarpeettomilta rakettiturmilta vältyttäisiin, jatkavat Sirviö ja Huuhtiainen.

Sirviö ja Huuhtiainen vetoavat myös vanhempiin, jotta nämä tietävät missä nuoret liikkuvat.