Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Metron täsmällisyyden arvosana romahti huippulukemista – ratikatkin kiilasivat ohi

Helsingin seudun joukkoliikenteeseen on erittäin tai melko tyytyväisiä 86 prosenttia matkustajista. Joukkoliikenne saa yleisarvosanan 4 tai 5 asteikolla 1–5. Myös vuosi sitten syksyllä tyytyväisten matkustajien osuus oli yhtä suuri.

Tyytyväisimpiä olivat jälleen metromatkustajat, joista 87 prosenttia antoi arvosanan 4 tai 5. Raitiovaunu- ja bussiliikenteessä tyytyväisten osuus oli 86 prosenttia ja lähijunaliikenteessä 84 prosenttia, HSL kertoo tiedotteessa.

Liikennöinnin täsmällisyyteen tyytyväisimpiä olivat raitiovaunujen matkustajat, joista 79 prosenttia antoi täsmällisyydelle arvosanan 4 tai 5. Metromatkustajista täsmällisyyteen tyytyväisiä oli 77 prosenttia, busseissa 76 prosenttia ja lähijunissa 75 prosenttia. Syksyllä 2021 täsmällisyyteen tyytyväisten osuus oli metrossa jopa 90 prosenttia.

Tutkimukseen vastanneista 87 prosenttia piti matkalipuntarkastajien toimintaa kohteliaana ja asiallisena. Lipun ostamisen koki helpoksi 87 prosenttia.

Vastaajista 50 prosenttia koki, että HSL kuuntelee matkustajaa ja huomioi hänen tarpeensa. Joukkoliikennevälineiden siisteyteen tyytyväisiä oli 79 prosenttia.

Elo–marraskuussa arkipäivinä tehtyyn kyselyyn vastasi lähes 22 000 matkustajaa.