Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kova päätös! Hesburger luopuu Wolt-kuljetuksista

Pikaruokaketju Hesburgerin ruokia voi tilata kotiin ensi vuoden alusta lähtien vain Foodoran kautta. Yksinoikeussopimus tarkoittaa samalla sitä, että Hesburger-ravintoloiden pitäisi poistua Wolt-sovelluksen valikoimista.

– Foodoran ja Hesburgerin yhteistyön myötä kotiinkuljetustilaukset tulevat ravintoloissa nyt vain yhteen kanavaan. Tämä helpottaa ja sujuvoittaa meidän ravintoloiden henkilökunnan työntekoa. Yhteistyösopimus on meille myös taloudellisesti järkevää, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti sanoo tiedotteessa. Vuoti sanoo Helsingin Uutisille, ettei sopimus alenna kotiinkuljetuksen maksuja.

–Aloitamme Foodoran kanssa ilmaisen kotiinkuljetuksen ravintoloiden lähialueille. Kampanja on voimassa toistaiseksi.

Yksinoikeussopimukset ovat voimakkaasti kasvava ilmiö. Muista ravintolaketjuista esimerkiksi Fafa's, Boneless ja Chicken Joint ovat vain Foodorassa, yrityksen verkkosivulla kerrotaan.

Isoista ketjuista "Woltin tallissa" ovat taas esimerkiksi Friends & Brgrs, KFC ja Lie Mi.

Yksinoikeussopimus ei ole kuitenkaan aukoton ja ravintolayrittäjillä voi olla poikkeussopimuksia. Esimerkiksi Hertsin ja Vantaan Jumbon Fafa's-ravintolat löytyvät myös Woltin sovelluksesta.

Myöskään Virossa Wolt ei kuljeta Hesburgerin annoksia. Yksinoikeus on paikallisella Fudy-yrityksellä.

Juttua muokattu 30.12. klo 14.35. Lisätty Jari Vuotin kommentit kuljetuskustannuksista.