Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee: Yritys teetti ylipitkiä työpäiviä siivoojilla – Puolet maksetusta palkasta piti palauttaa takaisin

Siivousalalla työskennelleen pariskunnan epäillään teettäneen useamman vuoden ajan työntekijöillä työpäiviä, jotka ovat olleet pidempiä kuin normaalisti sovitut työpäivät.

Poliisi epäilee, että tästä huolimatta työntekijöille on maksettu virallisesti vain kahdeksan tunnin pituisten työpäivien mukaan.

Palkanmaksun jälkeen pariskunnan miehen epäillään pakottaneen työntekijät palauttamaan puolet heidän tileilleen maksetuista summista takaisin miehelle käteisenä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Epäillyn pariskunnan miehen epäillään pyörittäneen yritystoimintaa vaimonsa nimissä, sillä miehellä on ulosotossa suuri summa rahaa aiemmasta rikostuomiosta.

Helsingin poliisilaitoksen alueellinen työperäinen ihmiskaupparyhmä kertoo tutkineensa tapausta kuluneen vuoden aikana. Rikosnimikkeinä ovat kiskonnantapainen työsyrjintä ja rekisterimerkintärikos.

Esitutkinnan aikana epäillyt ovat olleet kiinniotettuina ja niin epäiltyjen kuin yrityksen omaisuutta on vakuustakavarikossa.

Rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan alkuvuoden 2023 aikana.