Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HUS-yhtymän toimitusjohtaja: Soteen siirtyminen sujunut pääosin hyvin, ongelmia logistiikkapalveluissa

HUSin logistikkapalveluissa on ongelmia. Muutoin historiallinen muutos sujui hyvin.

Vuodenvaihteen historiallinen sote-uudistus on sujunut HUS-yhtymästä katsottuna hyvin, kertoo yhtymän toimitusjohtaja Matti Bergendahl. Haasteitakin on ilmennyt. Niistä tällä hetkellä isoimpana on HUSin logistiikkapalveluiden toimimattomuus niin yhtymän sisällä kuin hyvinvointialueilla.

– Emme pysty tällä hetkellä ottamaan tilauksia vastaan järjestelmän kautta. Tilauksia tehdään nyt sähköpostitse tai puhelimitse.

Bergendahl toteaa, että tilanne ei ole hälyttävä, sillä jokaisessa yksikössä on keskimäärin kahden viikon tarvikevarastot.

– Joissakin yksittäisissä tarvikkeissa saattaa tulla puutoksia, seuraamme tätä.

– Palveluntuottaja selvittää parhaillaan ongelman syytä HUSin kanssa.

Apotti-järjestelmän käyttäjät havaitsivat sunnuntaiaamuna ongelmia ohjelmassa, jota käytetään muun muassa röntgenkuvien katseluun. Vaihtoehtoinen ratkaisu saatiin toimimaan aamupäivän aikana. Selvityksen alla on, johtuivatko ongelmat hyvinvointialueiden "uusista käyttäjistä" vai vuodenvaihteen ohjelmistopäivityksistä.

–Tämän kaltaisia ongelmia voi tulla etenkin käyttäjillä, jotka työskentelevät esimerkiksi uusien Länsi-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Vantaa-Keravan hyvinvointialueilla.

Uudenmaan alueella on nyt neljä hyvinvointialuetta, jotka järjestävät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut alueiden asukkaille. Näiden lisäksi Helsinki vastaa sote- ja pelastustoimen palveluiden järjestämisestä itse.

HUS vastaa koko alueen erikoissairaanhoidosta, ja on esimerkiksi tietojärjestelmien kautta kytköksissä uusiin hyvinvointialueisiin.