Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suosittu pizzeria poisti trendijuoman buffetpöydästä – asiakkaat saivat kitata rajattomasti

Rax Pizzabuffetit ovat luopuneet oluthanoista. Asiakkaat saivat kaataa niistä itselleen Sinebrychoffin alkoholitonta Crisp-olutta. Olut kuului buffetin hintaan siinä missä muutkin alkoholittomat juomat. Hana oli asiakkaiden vapaassa käytössä.

Olutguru teki karmean havainnon Helsingin Michelin-ravintolassa – nämä ovat Jouni Koskisen suosikkibaarit: "Oikea pub!"

– Crisp hanat poistuivat syksyllä. Olimme ainut ketju, jolla Crisp-hanat olivat enää käytössä, joten päätimme luopua niistä. Menekki oli vaihtelevaa, Raxeja pyörittävän Restelin liiketoimintajohtaja Sarita Lehtinen kertoo.

Oluthanat tulivat Raxeihin vuoden 2021 alussa. Alkoholillista olutta Raxeissa myydään erikseen tölkeistä.

Vaikka alkoholittomat oluet ovat tällä hetkellä huipputrendikkäitä, niiden hanaversiot ovat Helsingissä harvinaisuuksia. Niitä on testattu ainakin Ravintola Oivassa ja HOK-Elannon ravintoloissa. Aikatalon Pien Shopiin alkoholitonta hanaolutta on odotettavissa tammikuun aikana.

– Meillä on hanassa aina välillä alkoholitonta, ja tammikuussa on varmasti taas. Varastossa odottelee jo muutamat Lowtide-panimon kegit. Ei se toki yhtä vauhdikkaasti hanasta liiku kuin alkoholillinen, mutta eiköhän tämäkin tilanne ala tasoittua tulevaisuudessa, kun kuluttajat oppivat että pientuottajien alkoholittomissa pääsee oikeasti kunnollisten makumaailmojen pariin, sanoo Pien Shopin luova johtaja Erkki Häme.

Katri, 30, oli kärkiryyppääjä ja Lauran, 29, synttärit päättyivät oksentamiseen – sitten korkki meni kiinni: syntyi suosittu Instagram-ilmiö

Sinebrychoffilta uskotaan, että alkoholittomat palaavat vielä ravintoloiden hanavalikoimiin.

– Alkoholittomat oluet ovat hyvässä kasvussa ja tuomme varmasti jonain päivänä alkoholittomia jälleen hanavalikoimaan. Trendit tukevat alkoholittomia, mutta markkinan pitää vielä kasvaa, panimolta viestitään.

Myös HOK-Elannolta kerrotaan, että hanaoluet palaavat, jos kysyntää ilmenee. Toistaiseksi alkoholiton olut myydään pulloissa ja tölkeissä.

– Kuten ruokakaupassa, myös ravintoloissa lagerit ovat selvästi suosituimpia alkoholittomia oluita. Vehnäoluet ja Ale tyyppiset ovat seuraavaksi suosituimpia. Niin sanotut erikoisoluet (alet, goset, sourit, stoutit) kasvattavat suosiotaan kun valikoima laajenee ja asiakkaat haluavat maistella uusia tuotteita myös alkoholittomina versioina, sanoo Head of Category management Marita Parkkari.

Kallion klassikkoravintola pisti olutta juovat asiakkaat kovan tehtävän eteen – Minnakin meni vipuun

Pizzerioiden hintasota alkoi Helsingissä – Triplaan avattu Pikku Napoli väittää myyvänsä kaupungin halvinta: "Halusimme tehdä jotain tyhmänrohkeaa"

Lukijat ylistävät Helsingin parhaita hampurilaisia: "Rehdin rasvainen, hienostelematon nappiosuma" – tältä äänestyksen top 10 näyttää nyt