Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ravintolaäänestyksen yllätysnimi laittoi lapun luukulle Helsingin paraatipaikalla

Suomen ainoa Hard Rock Cafe -ravintola on sulkenut ovensa Aleksanterinkadulla. Kansainvälinen ketju ennätti toimia Suomessa reilut kymmenen vuotta. Ravintola teki Iltalehden mukaan massiiviset tappio.

Ravintolan seinillä oli lukuisien kansainvälisten pop- ja rock-tähtien muistoesineitä.

Helsingin ravintolassa oli esimerkiksi Michael Jacksonin Thriller-musiikkivideon kuvauksissa käytetty maski. Seinillä oli myös muun muassa Princen vuoden 1984 Purple Rain -kiertueella käyttämät kengät ja Guns N' Roses -kitaristi Izzy Stradlinin omistama kitara. Soittimia on laitettu myös Aerosmithin, Black Sabbathin, The Cultin, Van Halenin sekä The Whon nimiin.

Ravintolan ruokalistalla oli paljon hampurilaisia. Hard Rock Cafe Helsinki nousi yllätysnimeksi HU:n parhaillaan käynnissä olevassa ravintolaäänetsyksessä, jossa etsitään kaupungin parasta burgeria. HU:n toimitus oli valinnut ehdokkaiksi 25 mielenkiintoisinta ravintolaa. Hard Rock Cafe nousi kärkipäähän listan ulkopuolelta äänestetyistä ravintoloista.

– Mahtavat burgerit hyvillä kastikkeilla ja lisukkeilla, sanoo yksi äänestäjistä.

– Yksinkertaisesti paras, kommentoi toinen.

Yritys kertoo tiedotteessa, että se etsii Helsingistä mahdollisesti uutta sijaintia. Ravintolan yhteydessä ollut The Rock Shop -matkamuistomyymälä jatkaa toimintaansa.

Maailmalla on noin 50 Hard Rock Cafeta. Maailman ensimmäinen ravintola avattiin Lontooseen vuonna 1971. Tukholmassa ravintola on ollut vuodesta 1985 lähtien.