Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuore kysely: Näin laaja rintama haluaa säilyttää Suomessa työterveyshuollon

Ehdoton valtaosa suomalaisista pitää työterveyshuollon järjestämistä erittäin tärkeänä. Asia käy ilmi Suomen teknisten toimihenkilöiden keskusliiton kyselystä. STTK kertoo kyselyn tuloksista tiedotteessaan.

Työterveyshuollolla on laaja kannatus sekä työntekijöiden että työnantajien piirissä, ja sen merkitys suomalaisten työkyvylle on huomattava.

Peräti 93 prosenttia kyselyyn vastanneista pitää työterveyshuollon järjestämistä myös tulevaisuudessa erittäin tärkeänä.

– Työterveyshuollolla on oltava myös tulevaisuudessa vahva rooli työkyvyn- ja terveyden kehittämisessä sekä ongelmien ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa, korostaa STTK:n asiantuntija Ida Nummelin tiedotteessa.

Nummelinin mukaan työterveyshuolto on työpaikkojen tärkeä yhteistyökumppani fyysisen ja psyykkisen työkyvyn ylläpitämisessä ja erityisesti ennaltaehkäisevää otetta on tarpeen korostaa,

Vastaajan tulotaso vaikuttaa jonkun verran mielipiteeseen. Alle 2 000 euroa kuukaudessa tienaavat pitävät asiaa useimmin erittäin tärkeänä, yli 5 000 euroa tienaavat taas harvimmin.

Suurituloisistakin kuitenkin 79 prosenttia piti asiaa erittäin tai jokseenkin tärkeänä. Myös puolueittain terapiatakuu nähdään erittäin tai jokseenkin tärkeänä.

Kyselyyn vastanneista 87 prosenttia piti erittäin tai jokseenkin tärkeänä myös sitä, että Suomessa otetaan käyttöön terapiatakuu, jonka tarkoitus on varmistaa oikea-aikainen hoitoon pääsy erilaisissa mielenterveyden ongelmissa.

Naisista 65 prosenttia piti asiaa erittäin tärkeänä, miehistä 45 prosenttia.

STTK teetti Aula Researchilla syys-lokakuussa kansalaiskyselyn, johon vastasi yli 3 000 suomalaista.

TÄSMENNYS 5.1.2023 kello 6.40: Lisätty tieto siitä, että Ida Nummelin kommentoi asiaa STTK:n tiedotteessa.