Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Katrin, 31, ostama Corolla roihahti tuleen kesken ajon – ”Onneksi en ollut ehtinyt hakea lapsia kyytiin”

Palava auto herätti huomiota Malminkartanossa sunnuntaina.

Malminkartanossa asuva Katri Autiosuo, 31, koki kauhunhetkiä viime sunnuntaina, kun hänen juuri uudenvuodenaattona ostamansa auto syttyi palamaan.

Autiosuo oli juuri lähtenyt hakemaan 4- ja 6-vuotiaita lapsiaan mummolasta Itäkeskuksesta. Autiosuon ajettua noin kilometrin auto yllättäen sammui Malminkartanontien ja Kartanonkaaren risteyksessä ja alkoi savuta.

– Nousin ulos autosta. Sattumalta ohi oli juuri ajamassa poliisipartio. He eivät ehtineet ottaa vaahtosammutinta esille, kun auto syttyi palamaan, Autiosuo kertaa Helsingin Uutisille.

Kuva: Kiihdyttelylle ja kumin polttamiselle laitettiin tyly loppu helsinkiläisen urheiluhallin parkkipaikalla – "Öisin ollut ihan älytön ralli"

Paikalle hälytetty pelastusyksikkö yritti sammuttaa paloa, mutta auto roihusi jo suurella liekillä. Auto tuhoutui korjauskelvottomaksi.

– Pelastuslaitos sanoi, että palon aiheutti ilmeisesti jokin sähkövika, Autiosuo toteaa.

Hän kertoo menneensä tilanteessa shokkiin.

– Onneksi en ehtinyt hakea vielä lapsia kyytiin.

Poliisit kyselivät Autiosuolta tapahtumien kulkua ja veivät hänet Itäkeskukseen, jonne hän oli matkalla.

Vielä tiistaina risteyksessä seisseessä autossa haisi vahvasti palanut muovi. Konepelti oli rutussa ja tuulilasi säpäleinä.

Auto oli ostettu reilua vuorokautta aikaisemmin Huutokaupat.comista, jonne se oli tullut Lohjan Kamuxista. Autiosuo oli maksanut vuosimallin 2006 Toyota Corolla Versosta 750 euroa ja ehtinyt ajaa sillä noin sata kilometriä ennen kohtalokasta hetkeä.

Maanantaina Autiosuo otti yhteyttä Lohjan Kamuxiin, joka kertoi alkavansa selvittää asiaa. Vielä alkuviikolla auto oli Trafin mukaan vaihtoautoja kauppaavan Kamuxin nimissä.

Viestintäjohtaja Katariina Hietaranta toteaa Helsingin Uutisille, että ostajaa on neuvottu olemaan yhteydessä Huutokaupat.comiin.

– Rekisteröinnissä on jostain syystä ollut viivettä. Me olemme myyneet auton Huutokaupat.comille ja asiakas on sen sieltä ostanut.

Hietaranta sanoo, että tapaus kuulostaa hurjalta.

– On todella poikkeuksellista, että auto syttyy palamaan. Valitettava tapaus. Onneksi ihmisille ei käynyt kuinkaan.

Hietaranta toteaa yleisesti, että Kamux myy huutokauppaan sellaisia autoja, jotka ovat vanhoja tai niin paljon ajettuja, ettei niitä haluta enää myydä liikkeessä kuluttajalle.

– Näitä autoja ei kuntotarkasteta. Se kerrotaan myös Huutokaupat.comin ilmoituksessa.

Autiosuo pohtii vastuukysymyksiä.

– Itse maksoin auton lauantaina, sunnuntaina se paloi ja maanantaina minun oli tarkoitus laittaa se omiin nimiini.

Huutokaupat.comin asiakaspalvelupäällikkö Pirjo Pykäläinen toteaa, että tilanne on harmillinen ja sitä selvitellään. Ostajalle palautetaan rahat autosta.

– Käytettyjen ja paljon ajettujen ajoneuvojen kohdalla on ikävä kyllä mahdollista, että jokin elinkaarensa päähän tullut osa rikkoontuu. Tällaisessa tilanteessa vastuuseen vaikuttaa rikkoutunut osa ja sen odotettu elinikä.

"Tieto on aika hurja" – Autonrengasliitto kauhistui kuullessaan mihin kuntoon suomalaiset kuluttavat kuminsa

Mies jätti autonsa tunniksi kauppakeskuksen parkkihalliin – lasku 191 euroa

Matti kävi autolla Kauppatorilla: Punaiset valot 39 kertaa 15 kilometrin matkalla – "Koskaan ei keskusta ole ollut niin tyhjä"

Joka kuudes suomalainen lähtee igluautolla liikenteeseen – Jäälevy lentää ja tuulilasiin jää vain vaarallinen kurkistusluukku