Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ekaluokkalaisten ilmoittaminen kouluun alkaa – kouluun kirjoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti

Syksyllä koulunkäynnin aloittaa Helsingissä noin 6 400 lasta. Ensimmäinen koulupäivä on torstai 10. elokuuta.

Vuonna 2016 syntyneiden lasten oppivelvollisuus alkaa elokuussa 2023. Kouluihin ilmoittaudutaan 9.–29. tammikuuta.

Kouluun ilmoittaudutaan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa asti.hel.fi. Ilmoittautua voi myös käymällä koululla keskiviikkona 25. tammikuuta kello 8–10. Jos koululla on useampi toimipiste, ilmoittaudutaan pääkoululla.

Tulevan syksyn ekaluokkalaisille on lähetetty lokakuussa Tervetuloa kouluun -opas, jossa on kattavasti tietoa koulun aloittamisesta. Koulun aloittamiseen liittyvää tietoa löytyy myös osoitteesta edu.hel.fi/tervetuloakouluun.

Lapsen lähikoulu kerrotaan kotiin postitettavassa oppivelvollisuusilmoituksessa sekä sähköisen ilmoittautumisen yhteydessä.

Oppivelvollisuusilmoitusten postittaminen alkoi 4. tammikuuta.

Huoltaja voi ilmoittaa lapsensa suomen- tai ruotsinkieliseen lähikouluun. Palvelu on käytössä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Esiopetuksessa kielikylvyssä olevat voivat ilmoittautua opinpolun mukaiseen kielikylpykouluun. Mikäli lapsi ilmoitetaan muuhun kuin äidinkielenmukaiseen lähikouluun, tätä varten tarvitaan lapsen kaikkien huoltajien suostumukset Astissa 29. tammikuuta mennessä.

Jos ilmoittautuminen tehdään suoraan koululla, mukaan tarvitaan oppivelvollisuusilmoitus sekä tunnistautumiseen tunnistusvälineet (esimerkiksi pankkitunnukset).

Tietyissä tapauksissa ilmoittautua voi vain koululla: jos esimerkiksi lapsi on aloittamassa koulun vuotta myöhemmin tai jos hänelle on myönnetty pidennetty oppivelvollisuus.

Mikäli lapsi pyrkii muuhun kuin omaan lähikouluunsa, kouluun ilmoittaudutaan siinä koulussa, johon lapsi pyrkii.

Painotettuun, englanninkieliseen tai laajamittaiseen kaksikieliseen opetukseen haetaan erillisellä lomakkeella. Lomake löytyy edu.hel.fi/tervetuloakouluun-sivustolta.

Helsingissä järjestetään 1.–2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille iltapäivätoimintaa koulupäivän jälkeen. Lapsilla on valvottuina mahdollisuus leikkiä omia leikkejä, liikkua, pelata, ulkoilla, tavata kavereita ja rentoutua sekä osallistua ohjattuun toimintaan sisällä ja ulkona.

Iltapäivätoiminnan hakuaika on 6.3.−1.5. Päätökset postitetaan koteihin heinäkuun alkuun mennessä. Lisätietoja hel.fi/iltapaivatoiminta.

Perusopetuksen aamupäivätoimintaa ennen oppitunteja järjestetään kouluissa 1.–2.-luokkalaisille sekä 3. ja 4. vuosiluokan erityisen tuen oppilaille. Aamupäivätoimintaan ilmoittaudutaan Wilman kautta elokuussa koulun alkaessa. Pelkkä ilmoittautuminen riittää. Lisätietoja hel.fi/aamutoiminta.

Syksyllä koulunkäynnin aloittaa Helsingissä noin 6400 lasta. Ensimmäinen koulupäivä on suomenkielisissä ja ruotsinkielisissä peruskouluissa torstai 10. elokuuta.

Koko lukuvuoden työ- ja loma-ajat löytyvät täältä.

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnasta saa apua kouluun ilmoittautumiseen liittyvissä asioissa p. 09 310 44986 arkisin kello 10–12 ja 13–15. Sähköisen ilmoittautumisen osalta neuvontaa saa p. 09 310 88800 arkisin 8–18.