Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsinkiläiset Mikael ja Elias lähtivät naapurikaupunkiin paremman palvelun perässä – "Todellakin pisteet Espoolle tästä"

Espoo päihittää hiihtoladuillaan esimerkiksi Helsingin ja Vihdin, kertovat hiihtäjät.

Lääkäriin pääsyä voi joutua odottamaan Espoossa kauan, mutta on täällä myös toimivia julkisia palveluja: Espoon hiihtoladut ovat hiihtäjien mukaan erinomaiset.

Leppävaaran urheilupuistossa pyryttää lunta ja on pari astetta pakkasta, kun helsinkiläiset Mikael ja Elias Tammilehto napsauttavat sukset jalkaan.

Tammilehdot kertovat tulevansa usein hiihtämään Espooseen, koska Oittaan ja Lepuskin ladut ovat niin hyvin hoidettuja. Kiitosta saa myös aikainen hiihtokauden aloitus.

– Oliko peräti marraskuun puolella, kun kausi saatiin alkuun täällä. Jos vertaa vaikka Helsinkiin, siellä tykitys alkoi suunnilleen itsenäisyyspäivän paikkeilla eli ihan myöhässä. Espoo on hoitanut tänä talvena tämän asian todella hyvin, Elias Tammilehto kiittelee.

– Todellakin pisteet Espoolle tästä, hän jatkaa.

Espoon ladut saavat kiitosta myös muilta Leppävaaran urheilupuiston kulkijoilta.

Timo Salmi ulkoiluttaa italianvesikoira Nellaa. Hän kertoo hiihtävänsä useamman kerran viikossa, kunhan toipuu ensin flunssasta.

Salmi hiihti näissä maisemissa jo lapsena. Sitten hän muutti 40 vuodeksi Vihtiin, kunnes palasi takaisin kotikonnuilleen pari vuotta sitten. Hänen mukaansa Espoossa on paremmat hiihtoladut kuin Vihdissä.

– Täällähän on paljon enemmän tarjontaa. Siellä oli melkein Nummelassa ja Vihdin kirkolla ne ladut, mitä siellä oli. Täällä voi mennä Oittaalle, ja sieltähän pääsee ihan mihin vaan.

Kilossa asuva Jouni Räisänen laskee suksilla mutkan takaa. Millaiset hiihtomahdollisuudet Espoossa on?

– Ovathan nämä sääolosuhteisiin nähden erinomaiset, hän vastaa.

Puskaradio Espoo -Facebook-ryhmässä julkaistiin tapaninpäivänä vetoomus, etteivät kävelijät kävelisi hiihtoladuilla. Vetoomus sai satoja tykkäyksiä, ja sitä kommentoitiin yli sata kertaa.

Leppävaaran urheilupuistosta tavoitettujen hiihtäjien mukaan laduilla kävely on Espoossa harvinaista.

Laaksolahdessa asuva Sirkka Wikstedt kertoo hiihtävänsä kerran tai kaksi viikossa pelloilla, jotka ovat Rastaalan koulun lähistöllä. Hänen mukaansa ladut ovat pysyneet hyvässä kunnossa, eikä hän ole havainnut, että niillä käveltäisiin.

Jouni Räisäsen mukaan Espoon laduilla on kävelijöitä lähinnä silloin, kun on epäselvää, onko latu enää hiihtokunnossa.

– Minun mielestäni tässä ei ole kyllä ollut mitään erityistä ongelmaa.

Timo Salmikaan ei ole kohdannut kävelijöitä.

– Ei olla ainakaan samaan aikaan satuttu.

Elias Tammilehto arvioi, että kävelijöitä on enemmän niissä paikoissa, joissa latuja on tehty yleisille ulkoilureiteille, kuten Helsingin ja Espoon keskuspuistoissa.

– Esimerkiksi Leppävaarassa en ole törmännyt kauheasti kävelijöihin laduilla, koska tämä tunnetaan enemmän hiihtopaikkana ja tätä aluetta huolletaan paljon, hän kertoo.