Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Autoilija, näin Mannerheimintien loppupään liikenne muuttuu –  vilkkaaseen risteykseen 5 metriä syviä kuoppia

Ruskeasuon iso katu-urakka aiheuttaa maanantaista lähtien poikkeusjärjestelyitä Mannerheimintien loppupään liikenteeseen.

Mannerheimintieltä ei pääse etelän suunnasta kääntymään Ruskeasuolle, eikä pohjoisesta tullessa Pikku Huopalahteen. Väliaikainen kiertoliittymä poistuu.

Alueella uusitaan vesihuoltoa ja siirretään kaapeleita. Helsingin kaupungin mukaan nyt alkavaa työvaihetta pidetään urakan haastavimpana, sillä se edellyttää jopa viisi metriä syviä kaivantoja vilkkaasti liikennöidyllä alueella.

Syviä kaivantoja tarvitaan vesihuollon töitä ja kaapeleiden siirtoja varten. Näin varmistetaan, että alueen kiinteistöt saavat puhdasta vettä jatkossakin katkoitta.

– Vesihuollon uudistaminen on tärkeää, sillä toimiva ja nykyaikainen vesihuolto takaa häiriöttömän toiminnan. Tuoreessa muistissa ovat varmasti kantakaupungissa tapahtuneet vedenjakelun katkokset ikääntyneiden putkistojen vuoksi, projektinjohtaja Antti-Juhani Lehtinen Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta kertoo

Työ aiheuttaa tavanomaista työmaan aikaista melua päiväsaikaan. Työhön kuuluu myös louhintaa. Yötöitä ei ole kaupungin mukaan näköpiirissä.

Kunnallistekniikan uusimisen lisäksi Mannerheimintien pyörätiet muutetaan yksisuuntaiseksi, ja pyöräilijöille rakennetaan odotusalueet kääntymistä varten. Suojateiden esteettömyyttä parannetaan. Raitiovaunukiskoja on uusittu lähellä risteysaluetta jo jonkin aikaa. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Raideyhteys ei palvele henkilöliikennettä. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista.