Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vappuna Pohjoisespalla tapahtunut kaahaus syyteharkintaan –  poliisi: "Ymmärrettävä tekonsa vaarallisuus", näistä rikoksista 34-vuotiasta epäillään

Helsingin poliisi on saamassa valmiiksi esitutkinnan liittyen Pohjoisesplanadilla viime vuoden vappuna tapahtuneeseen kaahailuun.

Poliisi epäilee teosta nykyään 34-vuotiasta miestä.

Tapaus sattui kello 19 aikaan alkuillasta vaappuaattona Pohjoisesplanadilla, kun Havis Amanda -patsaan lakitustilaisuus oli päättynyt. Poliisi epäilee, että nykyään 34-vuotias mies ajoi Pohjoisesplanadilla huomattavaa ylinopeutta ja vaaransi lukuisten paikallaolijoiden turvallisuuden.

Mies törmäsi autollaan Pohjoisesplanadilla pysäköityyn henkilöautoon ja muutamaan muuhun ajokaistoilla olleeseen ajoneuvoon. Useat henkilöt saivat lieviä fyysisiä vammoja.

Poliisi ei usko, että kuljettajan tarkoituksena olisi ollut osua tahallaan ihmisiin tai ajoneuvoihin.

– Kuitenkin vilkkaana aikana huomattavaa ylinopeutta keskustassa ajavan on miellettävä ja ymmärrettävä tekonsa vaarallisuus, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm tiedotteessa.

Lue: Poliisi: Helsingin Pohjoisesplanadilla kaahaillut ei ollut päihtynyt – oli ajaa pikkulapsen yli vain hetkeä aiemmin

Esitutkinnan aikana rikosnimikkeiksi ovat tarkentuneet tapon yritys, törkeän pahoinpitelyn yritys, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, virkamiehen vastustaminen ja niskoittelu poliisia vastaan.

Tapaus lähtee seuraavaksi loppulausuntokierrokselle rikoksesta epäillylle ja asianomistajille, jotka ovat ilmoittaneet halukkuutensa loppulausunnon antamiseen.

Lue: Tällaiset vahingot aiheutuivat Café Esplanadille, kun auto ajautui sen terassille vappuaattona – IL: "Oli vaikea käsittää, että tuollaista voi käydä"

Lue: Valtion virkamiehen kaahaus Pohjoisesplanadilla herätti internetissä vahingonilon – Hannu Lauerma: "Kenen tahansa aivoissa voi koska tahansa tapahtua mitä tahansa"

Tapahtumat alkoivat vappuaattona, kun epäilty ei Pohjoisesplanadilla Presidentinlinnan kohdalla noudattanut poliisipartion pysähtymismerkki. Mies suuntasi autolla kohti Pohjoisesplanadin ja Katariinankadun risteystä sekä siitä edelleen Aleksanterinkadun ja Unioninkadun kautta takaisin Pohjoisesplanadille.

Tapahtumien aikaan Senaatintorin ympäristössä ja Pohjoisesplanadilla liikkui runsaasti ihmisiä vappuaaton juhlinnan vuoksi.