Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Hyvin surullinen tapahtuma" – Menehtyneen työntekijän löytymisen viiveeseen vaikutti hänen työnsä luonne, sanoo toimialajohtaja

Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski pitää toimitalossa menehtyneen työntekijän kohtaloa hyvin surullisena.

– Tämä on koko työyhteisölle hyvin surullinen tapahtuma ja herättää luonnollisesti kysymyksiä, mitä työyhteisö voisi tehdä, ettei tällaista enää tapahtuisi, Lehmuskoski kommentoi Helsingin Uutisille.

Pohdittavaksi jatkossa tulee Lehmuskosken mukaan muun muassa se, miten työn tekemisen mallit ovat muuttuneet ja miten tiedetään, missä kukakin työntekijä milläkin hetkellä on, sekä miten työntekijöiden hyvinvointi eri tilanteissa kyetään varmistamaan.

– Meidän täytyy olla parempia. Nämä ovat ihan realistisia huolia, mitä ihmisillä on noussut esiin, ja ihan aiheellisia, Lehmuskoski sanoo.

Hän kertoo, ettei pysty sanomaan varmaksi, onko työntekijä ollut työpaikkaravintolan wc:ssä menehtyneenä juuri seitsemän päivää, kuten HU:n haastattelema samassa talossa työskentelevä henkilö tiistaina kertoi.

– Voi olla viikko, mutta varmaa tietoa ei minulla ole. Mutta joka tapauksessa pidemmän ajan kuitenkin.

Lehmuskoski kertoo, että siihen ettei tapahtumaa heti huomattu vaikuttaa se, että työntekijällä oli tulossa lomapäivä.

– Kyseisellä työntekijällä oli myös hyvin itsenäinen työ, jossa hän liikkui kaupungilla eri kohteissa itsenäisesti ja oli tekemisissä eri henkilöiden kanssa, joten sen luonteisessa työssä on mahdollista, ettei vuoropuhelua esihenkilön kanssa ole ihan jatkuvasti.

Lehmuskosken mukaan vain luotetulla ja arvostetulla henkilöllä voi olla tämän tyyppinen itsenäinen työ.

Silti on syytä Lehmuskosken mukaan miettiä, miten keskusteluyhteyttä saadaan pidettyä yllä työyhteisössä ja miten mahdollisia esiin nousseita huolenaiheita käsitellään.

Menehtyneen työntekijän lähityöyhteisölle järjestettiin joulukuussa kriisiapua ja kaupunkiympäristön toimiala lähetti henkilöstölleen tuolloin asiassa intra-tiedotteen.

– Henkistä tukea on meillä aina saatavilla missä tahansa tilanteessa, jossa työntekijä sitä tarvitsee, Lehmuskoski kertoo.

Myös kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) otti HU:n uutisoimaan tapaukseen kantaa Twitterissä.

– Kollegamme kuolema järkyttää koko kaupungin työyhteisöä. Otan syvästi osaa läheisten suruun, twiittasi Razmyar.

Hänen mukaansa on selvää, että äärimmäisen surullinen kokonaisuus vaatii selvittelyä ja on tärkeää, että kaupunkiympäristön toimialalla on jo ryhdytty toimiin.