Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotaveteraani Yrjö, 99, lataa viiltävän analyysin luksushuumeiden käytöstä Helsingissä – "Kattoterasseilla ja yökerhoissa käytetään puolijulkisesti"

Helsinkiläinen sotaveteraani Yrjö Saraste kertoo Helsingin Uutisten Lukijan areenalla mielipiteensä huumekuolemista, sekä siitä, miten niihin yhteiskunnassa tulisi suhtautua. Etenkin alle 25-vuotiaiden kohdalla huumekuolemissa on Suomessa ollut rajua nousua, minkä vuoksi Onnettomuustutkintakeskus Otkes on aloittanut niistä tutkinnan.

Saraste, 99, on aktiivinen mielipidekirjoittaja ja lähettää kirjoituksiaan säännöllisesti myös Helsingin Uutisiin. Hänen näkemyksensä huumeongelmiin on "ei käyttöhuoneita, myyjät linnaan ja käyttäjät hoitoon". Lisäksi Sarasteen mukaan olisi arvioitava, mikä osuus huumeiden kauppiailla on huumekuolemissa.

– Nuoret pienituloiset ovat täysin myyjien armoilla. Heille saatetaan myydä mitä tahansa myrkkyä. Samanaikaisesti kattoterasseilla ja yökerhoissa käytetään puolijulkisesti laadukkaampaa kamaa, Saraste kirjoittaa.