Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tällainen on Kruununhakaan joulukuussa avattava luksushotelli – spa-tunnelmaa ja ylellisiä huoneita

Kruununhakaan valmistuu joulukuussa uusi luksushotelli.

Joulukuun puolessa välissä ovensa Mariankatu 23:ssa sijaitseviin vanhoihin rakennuksiin avataan The Hotel Maria. Investointibudjetti on noin 116 miljoonaa euroa.

Hotellissa tulee olemaan 117 huonetta ja 40 sviittiä. Huoneet ovat tyypillisiä hotellihuoneita suurempia ja niissä on panostettu erityisesti spa-tunnelmaan.

– Olemme panostaneet spa-kokemukseen tuomalla kylpyhuoneisiin saunoja, höyryhuoneita tai kylpyammeita. Kaikki huoneet ovat vaikuttavia. Tilan tuntua maksimoi jopa neljän metrin huonekorkeus, toteaa tiedotteessa hotellihankkeen rahoittajan Samla Capitalin perustaja ja salkunhoitaja Samppa Lajunen.

– Lisäksi vanhat holvikaari-ikkunat ja rakennuksen historiasta kumpuava henki ovat jotain ainutlaatuista. Sellaista ei uudistuotannossa voi tavoittaa.

Hotellin sisustustyyli on hienostunut ja ylellinen. Kalustuksesta, valaisimista ja sisustuksen yksityiskohdat vastaa luksushuonekaluihin erikoistunut amerikkalainen Restoration Hardwar.

Huoneiden ja sviittien lisäksi hotelliin kuuluu kaksi ravintolaa, kaksi baaria, erillinen Spa & Wellness -osasto, kuntosali, juhlatilat, ulkoterassi, kappeli ja kauppa.

Hotellin suurin asiakasryhmä tulee toimijoidensa mukaan olemaan ulkomaiset luksusmatkailijat. Luksusmatkailu on maailmalla ollut vahvassa kasvussa.

– Muista Pohjoismaista löytyy kansainvälisen luksuksen täyttäviä hotelleja. Sellaista toivotaan myös Helsinkiin. Halu matkustaa ja kokea elämyksiä ei ole kadonnut, vaan luksushotellien huonehinnat ovat Pohjoismaissa nousseet uusiin ennätyksiin, Lajunen toteaa.

Hotelli koostuu rakennetusta neljästä eri rakennuksesta, jotka on alun perin suunnitellut arkkitehti Evert E. Lagerspetz. Rakennukset on rakennettu vuosina 1885–1930.

Investoinnista vastaa Samla Capitalin hallinnoima Samla Hotels -rahasto (SC Hotels I Ky).