Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Myllypuron Matokallion kohtalo voi ratketa ensi tiistaina – Yli 100 lähimetsän puolustajaa kuvasi videon

Myllypuron Matokalliota puolustavassa adressissa on tällä hetkellä yli 3 500 nimeä. Alueelle on suunniteltu jääurheilukeskusta.

Hankkeen vastustajat toivovat alueen kehittämisvarauksen kaatuvan ensi tiistain kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakunnan kokouksessa. Myllypuron Jääurheilukeskus Oy on hakenut kehittämisvaraukselleen jatkoaikaa.

Viime sunnuntaina Puotinharjun ja Myllypuron asukkaita sekä Pelastetaan Matokallio -liike kuvasivat videon Matokalliolla. Kuvauksissa oli paikalla yli 100 ihmistä.

Videon teon organisoi ja sen ohjasi hyvinvointiyrittäjä ja aikaisemmin ammattilaistasolla luistellut Evelina Lorek.

– Teen töitä liikunnan ja taitoluistelun parissa ja rakastan urheilua, mutta rakastan myös luontoa! Jälkimmäistä ei saa koskaan takaisin, jos se kerran räjäytetään taivaan tuuliin, Lorek sanoo.

Myllypuron halliin tulisi pikaluistelurata sekä taitoluistelun harrastusmahdollisuus.

Videolla alueen asukkaat haluavat viestittää, että arvokas metsäluonto pitää säilyttää ja paikalle kaavaillulle jääurheilukeskukselle täytyy löytää paikka muualta. Video on katsottavissa muun muassa Youtubessa sekä Facebookissa.

Julkisuudessa on esitetty, että halli voisi kaavamuutoksella saada tontin Vuosaaren liikuntapuistosta.

– Matokallion metsä on keskeinen syy, miksi perheemme muutti alueelle. Puotinharjulaisena tuntuu, että asuinalue on unohdettu kaupunkisuunnittelussa. Jos Matokallio häviää, jäämme puristuksiin urheiluhallien, liikenneväylien ja kauppakeskuksen väliin, kommentoi Pelastetaan Matokallio -liikkeen tiedotteessa puotinharjulainen Katri Kiukas.

Myllypuron Matokallion jäähallihanke peruutti kaupungille tekemänsä lainahakemuksen

Asukkaat pelkäävät uuden hallin tuhoavan upean luontokohteen Helsingissä – "Yli 2 miljardia vuotta vanhaa kalliota ei saa koskaan takaisin"

Myllypuron jäähallihanketta vastustetaan, lautakunta pyytää lisäselvityksiä ennen lainan myöntämistä – "Tontissa on paljon käyttäjien kannalta hyviä ominaisuuksia"

Anni Sinnemäki Myllypuron jäähallijupakasta: "Päättäjien on pystyttävä pohtimaan vaihtoehtoja"