Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Auto vaurioitui Honkasuolla, omistaja vaati 760 euron korvauksia – kaupunki ei suostunut

Autoilija on hakenut kaupungilta korvauksia vuosi sitten tammikuussa Honkasuolla tapahtuneeseen autovaurioon.

Autoilija vaati kaupungilta 760,72 euron vahingonkorvauksia. Vaurio sattui vielä keskeneräisellä tiellä Honkasuon Perhosenkierrossa. Tie oli tapahtumahetkellä huonokuntoinen.

Kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi oikaisuvaatimuksen kokouksessaan tällä viikolla.

Kaupungin lakiosasto oli viime vuoden syyskuussa hylännyt autoilijan vahingonkorvaushakemuksen. Autoilija teki vahingonkorvauspäätöksestä oikaisuvaatimuksen.

Kaupunki perusteli päätöstään muun muassa sillä, että Perhosenkierron talvihoidosta ei ole tullut kaupungille muita ilmoituksia kuin hakijan vaatimus.

–  Tämä osoittaa, että varovaisuutta noudattaen keskeneräisellä kulkuväylällä

liikennöinti on ollut mahdollista, vaikka siitä on vahingon aikaan puuttunut asfalttikerroksia ja kaivot ovat vielä olleet korkealla, mikä osaltaan on vaikeuttanut aurauksia alueella. lausunnossa todetaan.

Kaupunki väisti korvausvelvollisuutensa vetoamalla myös siihen, että kadun rakentaminen oli vielä. Kaupungin kunnossapitovelvollisuudet eivät olleet vielä alkaneet.

Keskeneräisillä asuinalueilla tulisi noudattaa erityistä varovaisuutta. Alue oli kaupungin mukaan keskeneräinen, mutta liikennöitävissä.

Katua oli edeltävinä päivinä aurattu ja suolattu. Vahinkopäivänä ei selvityksen mukaan ollut tarvetta ylimääräisiin kunnossapidon toimenpiteisiin.

Oikaisuvaatimuksessaan hakija puolestaan totesi, että koska tie ei ollut vielä valmis ja sitä oli sillä perusteella pidetty lähes ajokelvottomassa kunnossa, olisi se pitänyt kokonaan sulkea.

Tiessä olleet urat olivat hakijan käsityksen mukaan useita kymmeniä senttejä syviä ja muodostuneet lumisateiden aikana viikkojen kuluessa, koska aurausta ei oltu suoritettu tarvittavan usein.

Hakija totesi itse noudattaneensa kaikkea kuljettajalta edellytettävää varovaisuutta.