Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätoimittaja Kannala: "Eduskuntavaaleissa pitää puhua metropolipolitiikasta, se on saatava hallitusohjelmaan"

Metropolipolitiikka on saatava hallitusohjelmaan, koska Helsingin seudun metropolialueella on mahdollista tehdä hyvää koko Suomelle, sanoo päätoimittaja Karri Kannala Päätoimittajalta-kolumnissa.

 –Menestys vaatii tiiviimpää ja tavoitteellisempaa yhteistyötä – siksi eduskuntavaaleissa pitää puhua metropolipolitiikasta ja hallitusohjelmaan kirjata seudullisesti merkittäviä teemoja.

Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajat ovat viimeisen vuoden aikana alkaneet osoittaa merkkejä heräämisestä alueellisen edunvalvonnan tarpeeseen, Kannala kertoo.

– Vaalikampanjat, hallitusohjelma ja työ eduskunnassa lopulta määrittää, ovatko tulevat Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajat asian aidosti sisäistäneet. Näiden vaalipiirien paikkamäärä on niin merkittävä, että muutoksia ja tuloksia kyllä saa aikaan, jos aitoa tahtoa ja halua vain löytyy. Tähän saakka ei ole löytynyt, toisin kuin muiden maakuntien edustajilta.

Lue koko Päätoimittajalta-kolumni tästä!