Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kulkutautipaviljonki ja desinfiointivierasmaja siirretään – Helsingin keskustaan valmistellaan 5 000 työntekijän uusyrityskampusta

Euroopan suurimpiin kasvuyrityskampuksiin jo nykyisellään kuuluva entinen Marian sairaala-alue Kampissa pääsee laajenemaan, kun korkein hallinto-oikeus kumosi hallinto-oikeuden aiemman päätöksen lisärakentamisen hylkäämisestä.

YIT ja Keva aikovat toteuttaa Marian alueelle kaupungin kanssa merkittävän, jopa 50 000 kerrosneliömetrin laajuisen startup- ja kasvuyrityskorttelin. Laajennuksen jälkeen kampuksella olisi tilaa usealle sadalle toimijalle ja 5 000 työntekijälle.

Tavoitteena on aloittaa Marian alueen rakentaminen tänä vuonna esirakentamis-, katu- ja purkutöillä. Varsinaisiin rakennustöihin päästäisiin vuonna 2024.

Alueella valmistellaan myös uuden kävelysillan rakentamista Baanan yli Lastenkodinkadulle.

Start-up-keskittymä Maria 01:n kehittäminen on yksi Helsingin kaupunkistrategian tavoitteista. Alueen pohjoisosan entiset sairaalarakennukset, jotka ovat jo start-up- äytössä, muutetaan pysyvästi toimitiloiksi, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Merkittävin osuus Marian uudisrakentamisesta on suunniteltu alueen eteläosaan. Uudesta rakennuskokonaisuudesta suuri osa on aloittavien ja kasvavien yritysten käyttöön painottuvaa, joustavaa toimisto- ja neuvottelutilaa.

Lisäksi laajennus sisältää majoitustiloja, ravintoloita, liike- ja palvelutiloja, hyvinvointi- ja liikuntatiloja sekä tapahtumatilaa.

Uusien rakennusten paikalta puretaan 1980-luvulla rakennettu Auroranlinnan asuintalo. Lisäksi puretaan entinen desinfiointilaitos, josta säilytetään muistuma osana uudisrakennuksen aulatilaa.

Entinen kappeli- ja obduktiorakennus siirretään lähemmäs Marian vanhaa huoltorakennusta. Kulkutautipaviljonki ja desifiointivierasmaja puolestaan siirretään Itä-Pakilaan, jossa ne tulevat myöhemmin asumiskäyttöön.