Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hus keksi konstin lyhentää jonoja – 1500 kaihileikkausta enemmän vuodessa

Kaihipotilas tapaa nyt Husin kaihiyksikössä lääkärin lisäksi optikon, Hus kertoo tiedotteessaan. Aiemmin lääkäri teki potilaan esitutkimukset yksin.

Uudistus on tehostanut työtä niin paljon, että Hus pystyy lisäämään 1 500 kaihileikkausta vuodessa. Lisäys on merkittävä, sillä viime vuonna kaihiyksikkö teki noin 4 800 kaihileikkausta.

– Kaihileikkaustoimintamme on lisääntynyt merkittävästi, kun lääkäriresursseja on voitu kohdistaa sinne, missä niitä kriittisimmin tarvitaan, sanoo apulaisylilääkäri Risto Nieminen tiedotteessa.

Kaihileikkausjono on kasvanut Husissa, kun väestö on ikääntynyt. Lisäksi jonoja ovat pidentäneet koronavuodet.

Uudistus on lyhentänyt potilaan odotusaikaa, koska lääkäri-optikko-vastaanotolle pääsee nopeammin kuin aiemmin pelkälle lääkärille.

– Uudistuksella parannetaan myös potilaan ja lääkärin kohtaamista. Potilas tapaa leikkaavan lääkärin jo poliklinikkakäynnillä. Potilaan on mukavampi tulla leikkaukseen, kun tuttu lääkäri on vastassa, sanoo tiedotteessa osastonhoitaja Satu Rantahakala.

Uusi malli on otettu ensimmäisenä käyttöön kaihiyksikössä. Tavoitteena on ottaa toimiva malli kokeiluun myös muissa silmätautien yksiköissä.